Norge sjanseløse da Tyskland tok nytt laggull: – Forbannet på meg selv

OBERSTDORF (VG) De var ute av medaljekampen i lagkonkurransen i hopp før den var i gang – og Daniel-André Tandes oppgitte banning i retning tv-kameraet var i grunn den beste oppsummeringen av Norges dag i bakken.

  • Regine Leenborg Anthonessen, VG
  • Christina Paulos Syversen, VG
  • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Både Marius Lindvik og Tande leverte hvert sitt «flopphopp» i 1. omgang og ga lagkameratene et vanskelig utgangspunkt. Da hjalp det heller ikke at Johann André Forfang leverte det femte beste hoppet av alle i 1. omgang.

Norge var blant de åtte lagene i finaleomgangen, men var aldri i nærheten av medalje og ble nummer seks.

– Det er nok en av de tyngre dagene de har opplevd som idrettsutøvere, sier landslagssjef Clas Brede Bråthen om Lindvik og Tande.

– Skuffende svakt, melder Daniel-André Tande selv.

TV-kameraene fanget ham opp etter andrehoppet, fem meter lengre enn det første, og hans vifting med hånden og engelske F-ord beskrev godt hvordan han hadde det.

NEDTUR: Johann André Forfang leverte godkjent for Norge i tredje pulje, men lagkonkurransen bød ikke på mer enn sjetteplass.

– Jeg er ordentlig forbannet på meg selv. Nærmer meg et bra hopp i prøveomgangen, men går tilbake til gamle vaner i første omgang og blir ekstremt hardt straffet for det, sier Tande.

Med unntak av Robert Johanssons sølvmedalje fra storbakken fredag karakteriserer han ski-VM for hoppherrene som «stang-ut».

– Hvordan påvirkes dere av at Granerud sitter hjemme?

– Selvfølgelig skulle vi hatt Halvor i toppslag på laget, det hadde vært fint. Hadde vi gjort det vi skulle, hadde vi kjempet om medalje i dag, svarer Tande om den coronasmittede verdenscuplederen som rakk en fjerdeplass i normalbakken og sølv i den blandet lagkonkurransen før han ble sendt i isolasjon.

– Det har vært litt sjokkartede opplevelser. Men vi har også hatt gode dager. Og merkelig vær, oppsummerer Robert Johansson om Norges mesterskap.

Les også

Slet med å sove etter Graneruds positive test: – Blir jo litt redd

Medaljene sto mellom Tyskland, Østerrike og Polen i et tett, mellomeuropeisk drama. Polske Piotr Zyla hoppet best og jublet høyest av alle, men likevel endte Tyskland med hjemmeseier. Det betyr at de forsvarer laggullet fra Seefeld-VM for to år siden, og samtidig nasjonens fjerde VM-triumf i laghopp.

– En sinnssykt bra konkurranse. Hoppsporten vant mye i dag, selv om vi var statister i det showet her, lyder Clas Brede Bråthens faglige oppsummering av konkurransen.

– Det var nitrist, rett og slett. Vi underpresterer, sier Johann André Forfang om den norske innsatsen.

Publisert
  1. Ski-VM 2021
  2. Vintersport
  3. Hopp
  4. Marius Lindvik
  5. Johann André Forfang

Les mer om dette temaet

  1. Lundby tok historisk gull

BT anbefaler

Slik ville streiken rammet Bergen

To skoler kan bli helt stengt. Også sykehjem, helsestasjoner og bibliotek vil bli påvirket. Se listen.

LES SAKEN