Fjørtoft lanseres som sportsdirektør i toppklubb i Tyskland

Eintracht Frankfurt ligger i øyeblikket på Champions League-plass på bundesligatabellen. Nå lanseres Jan Åge Fjørtoft (54) som sportsdirektør i klubben der fansen elsker ham.

ETTERTRAKTET: Jan Åge Fjørtoft.
 • Ole Kristian Strøm, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Overstegsfinten slo nemlig an blant supporterne i Fjørtofts tre sesonger i Frankfurt (1998–2001).

Når Fredi Bobic etter all sannsynlighet forsvinner til Rune A. Jarsteins Hertha Berlin, lanserer lokalavisen hessenschau.de Fjørtoft som hans etterfølger.

Jan Åge Fjørtoft selv sier til VG at Bobic er i jobben og at det derfor ikke er aktuelt nå. Men at det er hyggelig å bli nevnt blant kandidatene. Se mer fra Fjørtoft lenger ned i artikkelen.

Avisen lanserer nordmannen som en «idealløsning» etter at en rekke andre navn har vært nevnt som etterfølgeren til Bobic.

Les også

Tyskland kopierte Norge-markering før VM-kvalifiseringskamp

Blant dem er verdensmesteren Bastian Schweinsteiger og sportsdirektørene Samir Arabi (Arminia Bielefeld), Jonas Boldt (Hamburger SV) og Markus Krösche (RB Leipzig).

Men i hessenschau.de sin avstemning blant leserne er det ingen tvil om hvem som de vil ha: Fjørtoft får nesten halvparten av stemmene og er en klar vinner blant de nesten 14.000 som har stemt til nå.

– Det bør være en person med utstråling, veltalenhet, overbevisning, nasjonale og internasjonale kontakter - et ansikt utad, og som er høyt ansett av fans og distriktet, skriver kommentatoren Steffen Rebhahn.

– Det er en tidligere spiller som har mange av de nevnte egenskapene; Jan Åge Fjørtoft, fortsetter Rebhahn og kaller Fjørtoft en «kultfigur» i klubben.

Les også

Norsk fenomen vraket Solbakken: – Vi satte himmel og jord i bevegelse

– Fjørtoft kjenner alle deler av virksomheten: Som leder i Lillestrøm, som spiller i Norge, England, Østerrike og Tyskland, som anerkjent TV-ekspert og som grunnlegger av sitt eget kommunikasjonsbyrå. Han er sympatisk, veltalende og har fortsatt en stort hjerte for Eintracht.

Jan Åge Fjørtoft skriver dette når VG spør om en kommentar:

– Jeg har siden jeg dro fra Frankfurt hatt en tett kontakt med klubben. For et par år siden ble jeg sammen med noen andre tidligere spillere Internasjonal ambassadør for Eintracht. I Fredi Bobic har klubben nå en av de beste sportssjefer i Tyskland. Og så lenge han er der, er jo ikke dette et tema uansett.

Les også

Sørloth åpner opp om tøff tid: – Veldig spesielt

Så legger han til:

– Jeg tenker at alle mennesker synes det er hyggeligere å bli nevnt enn glemt. Jeg trives veldig godt i de rollene jeg har nå og vil ikke kommentere «hva-hvis». Alle mennesker synes det er hyggeligere å bli nevnt enn glemt, og det er fint å tenke på at Eintracht-fansen tenker på en fyr fra Gursken.

«Ørnene» fra Frankfurt ligger på 4. plass på bundesligatabellen. I øyeblikket tyder mye på at kampen om den siste Champions League-plassen vil stå mellom Eintracht Frankfurt og Erling Braut Haalands Borussia Dortmund.

Publisert
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Jan Åge Fjørtoft
 3. Eintracht Frankfurt
 4. Fotball
BT anbefaler

Slik er verdensmesterens første restaurant i Bergen

– Den eneste restauranten i Bergen som tilbyr det ettertraktede kjøttstykket, skriver BTs anmelder.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Krangel om høy musikk endte i slagsmål

 2. Då eksen ville ha ho tilbake, gjekk eit lys opp for Gunhild

 3. – Spørsmålet er hvor lenge Brann får beholde ham

 4. – Det ble en kamp uten kontroll

 5. Smiler av super-redningen: – Det går kjapt

 6. Instagram­turisme bekymrer: – Kan ikke nektes å være der