Russisk smøreteam i alvorlig ulykke – falt 50 meter ned i frosset innsjø

En minibuss med seks medlemmer av Russlands støtteapparatet mistet kontrollen og falt 50 meter ned i en innsjø dekket av is. Samtlige passasjerer kom fra ulykken med livet i behold.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

En av lagets minibusser var på vei mot Val Müstair i Sveits da den kjørte av veien. Om bord var seks smørere, som falt 50 meter ned i en dypfryst sjø, ifølge Aftonbladet.

– Veien var veldig isete, og plutselig gled bussen og falt 50 meter ned et stup. Det var en skikkelig krasj. Veldig ekkelt, sier Russlands landslagstrener, Markus Cramer, til den svenske avisen.

Ulykken inntraff ved 01-tiden natt til tirsdag i italienske Livigno like ved en overgang nær grensen til Sveits. Hele bussen gikk ikke gjennom isen, men redningsarbeidet pågikk i over syv timer, skriver italienske Teleunica. Brannvesen, helsepersonell og lokalt politi skal ha bidratt i aksjonen som ble avsluttet 08.30 onsdag morgen.

Avisen beskriver det som «mirakuløst» at samtlige i bussen kom levende fra ulykken.

REDNINGSAKSJON: Redningsmannskaper måtte fire seg ned en skrent til bussen, som hadde falt i en frossen innsjø.
Les også

Landslagstreneren om Klæbo når han taper: – Johannes var forbannet

Markus Cramer priser seg lykkelig over at smørerne er i god behold.

– De har det fint. Alle seks er på plass i Val Müstair. De har fått tilsyn av leger og blitt erklært uskadede. De er klar til å begynne på jobb igjen, men alle er selvfølgelig sjokkerte og rystet, sier tyskeren til Aftonbladet.

En av smørerne skal ha ifølge Blick ha pådratt seg en hjernerystelse, en annen lettere hodeskader.

Tour de Ski starter 1. januar – for første gang uten norske utøvere. Som eneste nasjon har Norge valgt å holde seg hjemme på grunn av den pågående pandemien.

– Det er respektløst overfor kolleger, overfor FIS og den store skifamilien, sa den russiske skipresidenten Jelena Välbe til VG om Norges fravær tidligere onsdag.

Russland stiller som vanlig til start i den tradisjonelle touren, sammen med blant andre Sverige og Finland.

Publisert: