Nå nyter Brann-floppen stor suksess i Europa

Brann ville ikke signere ham. Nå opplever Baye Oumar Niasse gode tider med sitt Lokomotiv Moskva.

Omar Baye Niasse i aksjon i en treningskamp vinteren 2012.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Vinteren 2012 var Niasse på prøvespill i Brann. Han spilte blant annet en kamp mot FK Fyllingsdalen som Brann vant 2-0, og senegaleseren var involvert i begge målene.

– Han viste masse bra. Dette er en lovende kar, sa daværende Brann-trener Rune Skarsfjord.

– Han snakker engelsk, men ikke så mye. Dersom han skal bli Brann-spiller, må vi jobbe en del med kommunikasjonen, sa Branns sportslige administrative leder Rolf Magne Walstad.

Amin Askar og Oumar Niasse (t.h) ble presentert samtidig av Rune Skarsfjord og sportslig administrativt ansvarlig Rolf-Magne Walstad.

Baye Oumar Niasse skrev under en låneavtale med Brann, men han ble sendt bort fra klubben før tiden. En permanent overgang var det ingen som ivret for.Siden ble fiasko i Bergen til suksess i den store verden.

Les også

Brann skal ha ny talentsjef

Bøttet inn

Sommeren 2013 ble han anbefalt av veteranforsvareren Ibrahima Sonko som spilte for den tyrkiske klubben Akhisar Belediyespor.

Treneren Hamza Hamzaoglu, som nå er sjef i Galatasaray, tok sjansen, og Niasse bidro med sine femten scoringer til at klubben fornyet kontrakten i toppdivisjonen.

Det var nok til at Lokomotiv Moskva så hva som bodde i Niasse, og punget ut med hele 50 millioner kroner for 25-åringen. Etter en noe ujevn første sesong i klubben, har Niasse slått til i høst. Han er klubbens toppscorer med sju mål på sine tretten første kamper, noe som har bidratt til at Lokomotiv Moskva innehar tredjeplassen i russisk Premier League, seks poeng bak lederlaget CSKA Moskva.

Les også

Hvorfor i all verden er vi så opptatt av Brann?

I Europaligaen har klubben også oppnådd suksess. Ikke minst takket være scoringene til Omar Baye Niasse. Hans tre fulltreffere, og tre målgivende, på de fire første kampene, har bidratt til at Lokomotiv Moskva leder sin gruppe, to poeng foran Besiktas, og fire foran Sporting Lisboa. Torsdag møter de Sporting Lisboa på hjemmebane, mens lagets siste kamp i gruppespillet spilles borte mot albanske Skenderbeu.

– Jeg står på, og har gjort det jeg kan for at vi skal hevde oss. Fortsetter vi som vi har gjort så langt har vi gode muligheter til å avansere, sier Baye Oumar Niasse i et intervju med uefa.com.

Der får han også rosende ord av sin lagkamerat Jan Durica.

– Han er en god spiss, og har vært avgjørende for Lokomotiv i høst. Fortsetter han slik så er det slett ikke umulig at en av de store klubbene i Europa vil signere ham, sier den slovakiske midtstopperen.

— Trygghet viktigst

Men i Brann slo han altså ikke til. Den nåværende sportssjefen på Stadion, Rune Soltvedt, var ikke involvert i Niasse-saken, men så Marcus Pedersen gå fra mislykket 1.-divisjonsspiller til landslagsspiss etter å ha blitt solgt fra Brann.

- Et nøkkelord tror jeg er trygghet: Hvis en spiller ikke har denne, er det vanskelig å lykkes. I fotball har det alltid vært sånn at noen lykkes et sted, men mislykkes et annet. Man kan aldri være helt sikker på om noen slår til , sier Soltvedt.

Foruten trivsel utenfor banen, tror Soltvedt mange spillere forsvinner fra klubber i forhastede beslutninger.

— Det er lett å bli utålmodig og gå for en enkel løsning, for eksempel et salg, fremfor å la spilleren utvikle trygghet i klubben han er i. Det å treffe 100 prosent på spillermarkedet er umulig, men ved å speide spillere godt, og kjenne dem før man signerer, kan man minske risikoen for å bomme, mener Soltvedt.

--- ## NY PODKAST

Fredrik Haugen får ny kontrakt, og mer skulle det ikke til før Ballspark-gjengen gikk i studio. Trekløveret bestående av Doddo, Anders Pamer og Tore Strand er fornøyde med signeringen og snakker om hvilke andre grep Brann bør gjøre i vinter.

Her finner du podkasten på iTunes.

Eller du kan klikke i videovinduet under:

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk