Full forvirring om hvem som styrer Brann

Jusprofessor mener Branns daglige leder er sjef. Men: — Jeg rapporterer til det gjenværende styret, sier daglig leder Vibeke Johannessen.

Vibeke Johannesen er daglig leder i Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det hersker full forvirring rundt hvem som for tiden utgjør kjøl og seil på Brann-skuten. Under onsdagens årsmøte ble et fullverdig styre valgt. I etterkant valgte fire aktører å trekke seg — Kjell Tennfjord, Arild Christiansen, Tom Georg Olsen og Liv Grete Skjelbreid.

Styrets nestformann Henrik Lie-Nielsen og omstridte Åshild Samnøy er med andre ord de eneste gjenværende styremedlemmene, i tillegg til vararepresentanten Krister Hoaas.

— Jeg rapporterer til de som formelt ble valgt på årsmøtet. Fire representanter trakk seg etter valget, og formelt sett rapporterer jeg nå til det gjenværende styret, altså Henrik og Åshild, sier Branns konstituerte daglige leder Vibeke Johannessen.

Les også

Dette er damen som skapte drama i Brann

— I et vakuum

Johannessen innrømmer at Brann nå befinner seg i et maktvakuum.

— Det er ingen tvil om at vi er inne i et vakuum. Jeg vil ikke si at vi er handlingslammet, men det er ikke stor beslutningsdyktighet i organisasjonen akkurat nå.

Det kan ta tid før sportsklubben igjen kan fatte beslutninger. Den nyvalgte valgkomiteen møttes torsdag klokken 12.00, men før den tid rakk komiteens leder Hilde Lekven å formidle at de nå må få bruke tid på å legge en ny styrekabal.

— Vi kommer ikke til å sende ut en innkalling til ekstraordinært årsmøte før helgen. Vi er nødt til å gjøre en god jobb med å foreslå et nytt styre. Vi må bruke den tiden det tar. Så om det tar to uker eller tre uker, det er jeg ikke i stand til å svare på nå.

Innkallelsen til ekstraordinært årsmøte gis med minimum 14 dagers frist. Det er altså ingenting som tyder på at Brann har et nytt styre på plass før påske. Over påske er overgangsvinduet stengt...

Les også

- Dette er grunnen til at Brann aldri blir en toppklubb. For norsk fotball er det en katastrofe.

— Sparebluss

— Kan dere selge og kjøpe spillere i perioden før styret er på plass, Johannessen?

— Vi kan nok i alle fall selge spillere. Om vi kan kjøpe spillere er litt mer uklart, svarer hun.

Geir Woxholt

Geir Woxholth, er jusprofessor ved Universitetet i Oslo. Han er ekspert på foreningsrett. Han gir uttrykk for at all makt nå ligger i Johannessens hender. Men at denne er sterkt begrenset:— Klubbens daglige leder har nå alle fullmakter, men hun kan ikke gjøre beslutninger som ellers ville krevd godkjennelse fra styret. Hun kan ikke gjøre mer enn å drive klubben på sparebluss inntil et nytt styre er på plass.

Han begrunner dette med at Brann-styret nå er så amputert at det ikke kan fatte vedtak:

— Med mindre Brann har egne foreskrifter, så er de vanlige reglene i norsk rett at man trenger minst halvparten av styret for å gjøre et vedtak. Om man har flere enn det, så er det greit inntil videre, men hvis ikke har ikke styret vedtaksførhet, sier Woxholth.

Publisert: