Markus er Branns ukjente keeperjuvel

Markus (16) har utviklet keepertalentet sitt ved hjelp av Youtube. Nå kan han bli tatt opp i Branns A-stall.

TALENT: Markus Olsen Pettersen er 16 år, men kan allerede nå bli tatt opp i Branns A-stall. Her er han i aksjon i en kamp mot Lyngbø før helgen.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann er bestemte på å ha tre keepere i A-stallen, men etter Øystein Øvretveits utlån til Nest-Sotra, er det bare to tilbake.

Det fører med stor sannsynlighet til at 16 år gamle Markus Olsen Pettersen blir tatt opp i A-troppen. For det brede publikum er Pettersen naturlig nok ukjent, men innad i Brann vurderes han som ekstremt talentfull.

— Vi skal ha en diskusjon om å flytte ham opp i A-stallen, men personlig er jeg ikke redd for å gjøre det. Det er en spiller med veldig stort potensial, som jeg vet ville gjort en veldig god jobb om han hadde kommet på banen, sier Branns fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Om Pettersen blir A-lagsspiller bare måneder etter at han ble gammel nok til å kjøre moped, kommer blant annet an på skolesituasjonen hans. 10.-klassingen bor og går på skole på Askøy, altså mer enn et par gode utspill fra Stadion. Det er ventet at A-lagsbeslutningen fattes i løpet av kort tid.

Les også

Leciejewski mister seriestarten

Lærte av Youtube

Det virker uansett å være et spørsmål om tid, før gutten blir en del av Branns beste lag. Ikke verst for en som begynte å stå fast i mål på Voss Cup i 2009, og som hadde Youtube som sin første keepertrener.

— Det var sånn det begynte. Jeg hadde ikke keepertrener i Askøy, så jeg gikk inn på Youtube og søkte "How to be a goalkeeper". Da fikk jeg opp mange øvelser, som jeg tok med meg på banen og spurte trenerne om å få gjøre, forteller Pettersen selv.

Etter å ha trent litt med FK Fyllingsdalen, tok han med seg flere keeperøvelser fra Dalen og over broen. Helt til Pettersen kom til Brann, og fikk systematisert målvaktsarbeidet, tok han et tungt ansvar for egen utvikling.

— Jeg manglet noen grunnleggende ferdigheter da jeg gikk til Brann, men det er ting som vi terper på hele tiden.

Innsatsen har gitt betalt, han har allerede deltatt på flere Brann-treninger.

— Det har vært veldig morsomt. Dersom jeg blir flyttet opp, vil jeg føle meg klar for det. Jeg tenker ikke at det vil legge press for meg, for jeg er bare 16 og har god tid på meg, sier Pettersen.

Les også

Fem kamper – null spillemål

Keepertrenerens dom

Han er ikke ferdigvokst, men rager høyt over gjennomsnittsmannen i Norge allerede, nærmere 1,90 meter som han er.

Flere personer BT har snakket med, holder bevisst igjen når de beskriver Markus Pettersen. De vil ikke hause ham opp for mye.

— Han er reaksjonssterk, har fysikken på sin side og er ok én mot én. Så må han utvikle feltarbeidet, spill med beina og posisjonering. Helt klart en spennende gutt, som ennå har mye hardt arbeid foran seg. Han må stå på, sier keepertrener Dan Riisnes.

— Det er vanskelig å si hvor stort talentet er. Han har spilt seg inn på det norske landslaget og er en veldig spennende type. Forutsetningene hans som gjør at han har alle muligheter. Men han må gjøre en stor jobb for å komme så langt som han kan, sier Rune Soltvedt.

Les også

Leciejewski skadet på oppvarmingen

Landslagssjef håper på "opprykk"

I landslagssammenheng har den tidligere storspilleren Gunnar Halle tatt Pettersen med på Norges Gutter 16-lag. Også Halle er klar på at keeperen ligger langt fremme.

— Han har vist seg som en god og robust keeper, som har gjort et fint inntrykk på landslaget, sier Halle.

— Hva tenker du om at han kan bli tatt opp i Branns A-stall allerde nå?

— Det tror jeg bare er positivt, fordi det vil føre til at han får en bedre treningshverdag.

Snart kommer svaret fra Brann. Uansett hva de bestemmer seg for, kan det være verdt å merke seg navnet Markus Olsen Pettersen.

Les også

Brann muntlig enig med Nouri

Markus Olsen Pettersen

Født: 12. februar 1999

Klubb: Brann.

Posisjon: Keeper.

Tidligere klubb: Askøy.

Landslag: Norge G16.

Publisert