– Skjønner spillerne

<p>Men Erik Hoftun beklager dersom Start mener RBK ikke var ydmyke nok etter tapet.</p>

Hoftun2 LENA KNUTLI

Ole Kristian Sagbakken

Det var dagen derpå på RBK-brakka mandag. Dagen etter gullfeiringen til de sene nattetimer, og dagen etter at laget hadde tapt sin første seriekamp i 2009. Det etter en mildest talt noe omstridt avslutning på kampen. På overtid dømte Tom Henning Øvrebø straffe etter at Rade Prica dyttet til Clarence Goodson inne i feltet, til voldsomme reaksjoner etterpå. RBK-spillerne var ikke nådige mot dommer Øvrebøs avgjørelse, og pekte på at Prica ble dyttet først.

Starts Goodson mente imidlertid at straffen var soleklar.

– Spontane følelster

– Akkurat der og da så jeg ingenting, sier sportslig leder Erik Hoftun om saken, som sto opp til skarp kritikk fra blant andre Svein Mathisen på VG Nett.

Starts Mathisen omtalte RBK som lite ydmyke tapere, og at reaksjonene som fulgte etter kampen satte en ripe i lakken på RBK-brakka.

– Dersom Start oppfattet det slik, så beklager vi det. Vi ønsker å bli oppfattet som folkelige. Det som skjer er samtidig et resultat av spontane følelser og frustrasjon over at Start fikk straffe. Jeg har vært spiller selv, og skjønner at spillerne kan reagere slik, sier Hoftun.

– Og vi gratulerte Start med seieren etterpå, fortsetter han.

– Burde ikke ha dyttet

Etter kampen oppfattet Rune Jarstein dømmingen som latterlig. Steffen Iversen kalte det en stygg feildømming, og Rade Prica mente at Goodson datt som en ”fjolle”.

– Vi tar det alvorlig dersom Start mener vi ikke var ydmyke nok. Og Prica burde ikke ha dyttet, uansett hva som skjedde på forhånd. Det må vi jobbe med. Men dette får ikke noe etterspill hos oss. Ting skjedde i kampens hete, hvor skuffelsen blir tydeligere enn når man har fått ting litt på avstand, sier Hoftun.

I morgen er spillerne tilbake på feltet, før de tar langhelg torsdag i forbindelse med landslagspausen. Erik Hamrén har tatt turen hjem til Sverige, og dermed er det Trond Henriksen som skal lede treningene denne uka.