«For første gang i år kjenner jeg at jeg puster med magen»

BLOGG: Men foreløpig lar Doddo champagnen stå på vent og tar seg et glass melk.

Doddo begynner så smått å se for seg Brann i eliteserien neste år. Foto: Vegar Valde

  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Brann har siden hjemmekampen mot Sogndal 21. juni, i 14 kamper på rad, slitt seg til seier eller uavgjort. Lite har kommet gratis, ingenting har vært lett, og Brann har sjelden briljert. Selv om rekken uten tap er blitt lang, har vi jublet med måte – og på nåde. Brann har ikke hatt råd til å ta en eneste feilskjær. Spillerne har hatt kniven på strupen, mens supporterne har hatt hjertet i halsen.

Les også

Innbytter Karadas satte fyr på Brann Stadion

På etterskudd

Brann har hele veien vært på etterskudd. Først i forrige runde krabbet de seg opp på den viktige andreplassen, og først etter seieren over Jerv ser vi – riktignok med en kamp mer spilt – at det er kort avstand opp til Sogndal, og at det er en behagelig luke ned til Kristiansund. Brann ligner mer og mer på et opprykkslag.

At Brann vinner den vanskelige hjemmekampen mot de gjerrige sørlendingene fra Grimstad, vitner om et lag med høy moral. For på ny ble den en tålmodighetstest for Brann. Jerv senket tempoet, spilte kompakt og hadde lenge kampen i sine hule taktikkhånd. Men så mistet de taket. Før det var kommet så langt at Jerv fikk yppet seg faretruende, tok Lars Arne Nilsen grep, han gjorde noen helt avgjørende bytter.

Jokere

Og med de innbyttene viste Brann hvorfor de nå er i ferd med å rykke tilbake til start, til eliteserien. De har en benk som ingen andre i 1. divisjon kan matche. Til tross for at Brann hadde høstens beste spillere ute med karantene og skade (Barmen og Demidov), hadde herr Nilsen flere jokere i ermet. Først kom Birkelund inn på og satte fart på Branns angrep. Han var stadig i bevegelse og nesten alltid spillbar. Både i mellomrom og bakrom kom han smygende. Frisk, potent og sterk. Birkelund var Viagra for et heller slapt Brann-lag.

Men rosinen i pølsen kom først innpå i det 63. spilleminutt. Da ble en nokså anonym Skålevik byttet ut, og inn kom magikeren Abra Karadas. Fem sekunder etter at spillet var i gang igjen, lå ballen i mål. Et ekstremt vellykket bytte. For Karadas nøyde seg ikke med det ene målet, han satte også inn Branns andre skåring og gjorde dermed kvelden komplett.

Skryt til Haugen

En annen mann som fortjener ekstra skryt er Fredrik Haugen Igjen spilte han en glimrende kamp. Når Brann først skaper noe, er det nesten garantert at han er involvert. Pasningsfoten hans er og blir utsøkt.

Mannen som imidlertid bør få mest ros, og som bør heders med ny kontrakt og lønnsforhøyelse, er Lars Arne Nilsen. Vi må aldri glemme i hvilken elendig forfatning Brann var i da han overtok. Hva han har utrettet på de fire siste måndene må betegnes som et lite mirakel.

Før vi kroner Nilsen, må han imidlertid sette kronen på verket. Jobben er ikke avsluttet, opprykket er ikke boks. Brann trenger flere poeng. De tre neste bør komme i hjemmekampen mot Bærum på mandag. Hvis så skjer, er det mulig vi kan sprette champagnen. Enn så lenge får vi nøye oss med et glass melk. Smaker godt det også.

VIDEO: HER KUPPER TV 2-PROFILEN BALLSPARK:

svp://101793?view=bt
Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Varsler nye tiltak for Bergen – flere av dem påbud

Tirsdag legges det frem en ny korona-forskrift.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Farevarslene står i kø

  2. Stord innfører nye tiltak - 30 smittet siden fredag

  3. Mann døde på sykehus etter båtbrann

  4. – Har vi mistet kontrollen over smitten?

  5. Hva er et offentlig sted? Kan to store familier møtes? Her er 12 spørsmål og svar om reglene.

  6. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i klesbutikk.