Løp over hele banen for å feire seieren over sine tidligere lagkamerater

Martin Sanchez Olsen ble så glad at han ikke visste ikke hvor han skulle gjøre av seg da Åsane tok Nest-Sotra i lokalderbyet.

  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg ville bare feire med resten av guttene. Det er vel ikke helt innenfor, men jeg skjønner ikke hva som er greien med at man ikke skal juble når man scorer eller vinner mot en gammel klubb. Kampen varer i 90 minutter, og da må du spille på det laget du tilhører. Jeg er så god kompis med dem at det bare er gøy å gi dem et lite stikk, sier Åsane sin sisteskanse.

I fjorårets sesong var Ågotnes stadion hjemmebanen, men han merket raskt at han ikke kom så godt overens med klubbens nye trener Michael Schjønberg. Veien var derfor kort til Åsane, der broren Damian Sanchez Olsen allerede var etablert.

SLO GAMLE LAGKAMERATER: Martin Sanchez Olsen gjorde en tabbe på Nest-Sotras utlikningsmål, men det ble aldri avgjørende. Resten av kampen var tidligere Nest-spiller Olsen solid.

Åsane-målvakten innrømmer at seieren mot gamleklubben er noe spesielt. — Dette smakte så godt. Vi visste at de kom til å gå ut med et skikkelig kjør det første kvarteret. Da var det bare å smile litt ekstra, reise seg og le da de taklet oss.

En annen type galskap

Gjestene fra Åsane kom til Fort Ågotnes med tabell-ledelse og mye å bevise. Over 11 spillere har gått mellom klubbene, og det lå prestisje i oppgjøret på flere nivå.

— Åsane har en annen type galskap. Nest har strilegalskapen, mens vi holder roen når kjøret kommer, mener Sanchez Olsen.

Tross roen, har Åsane-trener Kjetil Knutsen merket på spillerne gjennom uken som har gått, at lokalderbyet har gitt en litt annen kamptenning.

JUBLET: Her har Åsane-keeper Martin Sanchez Olsen løpt over hele banen for å feire Åsanes første scoring mot sine gamle lagkamerater i Nest-Sotra.

— Flere av spillerne er kamerater utenom fotballen. Det blir noe helt spesielt med et slik oppgjør. Jeg synes egentlig bare det er positivt. Nest og Åsane har et godt forhold, sier Knutsen.

Fikk taktikk-tips

I forkant av kampen fikk han flere innspill fra keeper Sanchez Olsen. Blant annet om cornere, høyt press og lange innkast.

— Jeg er ikke overrasket over at vi vant, men desto mer fornøyd. Det handler om tippe denne typen kamper i vår favør. Vi har mange gode spillere og la en plan i forhold til det som ventet. Spesielt duellfasen kontrollerte vi meget bra frem til 2-3, mener Åsane-treneren.

Planen besto blant annet i å få ballen ned og utnytte siderom, samt bruke hurtig vendingsspill.

Målmaskinen Lerpold

For Åsane var samarbeidet mellom Niklas Lerpold og Joachim Soltvedt fremtredende fra dommer Trygve Kjensli blåste i gang kampen, og det var målmaskinen Lerpold som sendte Åsane i ledelsen etter kun 15 minutter.

Hjemmelaget reiste seg etter kalddusjen, og Steffen Lie Skålevik utliknet til 1–1 etter en halv time.

Etter 40 minutter tok Åsane tilbake ledelsen ved Martin Ueland, og etter pause økte de nådeløst ledelsen etter kun seks minutters spill ved Joachim Soltvedt.

En nydelig prestasjon fra Steffen Skålevik da det gjensto et kvarter, ga imidlertid kamp igjen på Ågotnes. Men det var gjestene som sto jublende igjen på den våte gressmatten, da dommeren fant lyden i fløyten fire minutter etter ordinær tid.

— Etter 2–3 tapte vi krigen, så jeg var veldig glad da jeg hørte at dommeren blåste, innrømmer Åsane-treneren.

Redd for å tape

Han tror redselen for å tape kom frem i spillerne i siste del av kampen. Det er en treningssak å takle slike situasjoner, mener Knutsen.

— Vi høstet poeng og selvtillit, det er viktig. Det mentale er også noe vi må jobbe med.

Åsanes kaptein Jahn-Ove Wiik merket trykket fra Nest-Sotra spesielt i andre omgang, men forteller til Bergens Tidende at han er imponert over hvordan laget rir det av.

— Dette er godt laghold! Vi har en vinnervilje jeg ikke har sett maken til siden jeg kom til klubben. Ikke mye overgår å slå Nest-Sotra. Det må i så fall være å slå Brann. Men det blir neste skalp, slutter Wiik.

Publisert: