Nicki Bille kronet RBK-festen med straffescoring

Etter en utrolig tøff uke ble Nicki Bille helt på Lerkendal etter å ha scoret på straffe, og satt inn RBKs femte mål i målfesten mot Brann.

  • Lena Jørgensen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

LERKENDAL STADION (adressa.no): Kampen mellom RBK og Brann startet med lav intensitet og lite trøkk, og de første minuttene så det ikke ut til å bli så sjansefylt og spennende som det ble halvveis ute i førsteomgangen.

Det nærmeste RBK kom i åpningsminuttene var Morten Gamst Pedersens sleivspark med høyrefoten etter en god RBK-kontring. Det ble en enkel redning for Leciejewski i Brann-målet, og RBK så ikke spesielt målfarlige ut i starten av kampen.

I det 14. minutt smalt det imidlertid på Lerkendal da Brann satte i gang en kontring som endte med mål til gjestene. Huseklepp førte ballen over RBKs halvdel før han tredde ballen igjennom til 19 år gamle Kasper Skaanes, som var iskald alene med Alexander Lund Hansen, og satte ballen kontrollert nede i hjørnet. 0-1 til Brann.

Bare fem minutter etter kom imidlertid utlikningen, når Morten Gamst Pedersen stilte opp med en nydelig frisparkservering som havnet rett på pannebrasken til Tore Reginiussen som satte ballen kontrollert i mål. 1-1, 19 minutter ute i kampen.

Det nærmeste tilrettelegger Gamst selv kom scoring i førsteomgangen var en corner som fikk så mye skru at den smalt i tverrliggeren.

I siste del av omgangen florerte det med halvsjanser til hjemmelaget. RBKs andre mål kom ett par minutter før vi passerte halvtimen spilt på Lerkendal. Stefan Strandberg vant en hodeduell inne i feltet og fikk stusset ballen videre til Jonas Svensson som pirket ballen forbi keeper og inn i mål.

Selv om hjemmelaget produserte flere halvsjanser i siste del av omgangen, så var RBK lite effektive. De hadde likevel et lite grep på gjestene til pause og stillingen var 2-1.

ROSENBORGS HELT: Nicki Bille Nielsen fikk en fin slutt på en tung uke med sin straffescoring mot Brann. Jonas Svensson til høyre.

Kjempesjanse til RBK sju minutter ut i omgangen når Jørgen Skjelvik dro med seg ballen oppover på venstresiden, og slo inn til Daniel Berntsen som kom alene med keeper. Leciejewski fikk et par fingre på ballen og fikk slått ballen over mål.Det var RBK som fortsatte å trykke på, men Brann var svært effektive. I det 60.minutt produserer Brann omtrent en tro kopi av sitt første mål, og det er ingen ringere enn Kasper Skaanes, mannen bak Branns første scoring, som igjen setter lærkula i mål og utligner for gjestene.

I det 64. minutt smalt det igjen, men denne gangen var det hjemmelaget og danske Mike Jensen som fikk drømmetreff fra 25 meter. RBKs nr. 7 scoret kampens peneste mål. RBK nok en gang opp i ledelsen, 3-2. Dommeren blåste straffe til hjemmelaget da finske Riski ble felt av Branns Stephane Badji med ett kvarter igjen av full tid. Leciejewski var på ballen, men straffesparket fra Søderlund ble slått så hardt at det gikk i mål. 4-2 til RBK.

Fem minutter før full tid skjedde det som hele fotball-Norge hadde diskutert hele uken, Nicki Bille ble byttet inn for Alexander Søderlund. Og bare ett par minutter senere ble han satt til å ta RBKs andre straffe for kampen etter at Riski igjen ble behandlet for tøft inne i feltet.

Hele stadion holdt pusten idet den mest omdiskuterte personen i sports-Norge gjorde seg klar for å ta straffen, men Bille holdt roen og satt ballen frekt i mål etter å ha fintet ut keeperen. Alle på Lerkendal reiste seg og klappet, og Alexander Lund Hansen løp opp fra målet for å gratulere dansken. 5-2(!) til RBK.

Kampen endte med rødt kort til Branns Stephane Badji som svarte med å sparke vekk ballen, kjefte på både dommer og spillere, og skapte mye kaos på tampen av kampen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk