- Vet vi er gode i forsvar

<p>Norge har tettet igjen bakover i Drillos andre periode som landslagstrener.</p>

ANKOMMER KYPROS: Drillo og John Arne Riise utenfor flyplassen i Larnaca.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Statistikken er strålende, sier Drillo om de 12 baklengsmålene Norge har sluppet inn siden bortekampen mot Tyskland 11. februar i fjor.

”Angrep er beste forsvar”, er det mange som mener. Drillo har en litt annen fremgangsmåte. Dersom man klarer å tette igjen bakover, er det større sjanse for at man kan ta med seg poeng fra fotballkamper. Det har i hvert fall de 16 kampene Drillo har ledet Norge etter comebacket vist.

— Vi er et av de lagene i verden som spiller mest utpreget soneforsvar defensivt, og har hatt gode erfaringer med det. Vi vet vi er gode i forsvar. Utfordringen ligger i å skape mer, og score mer, forklarer 68-åringen.

- Offensivt spill er vanskeligere enn det defensive. Der ligger det også en del individuelle ferdigheter i bildet, legger han til.

LES OGSÅ: Carew utelukker ikke klubbytte

Farlige på overganger

Filosofien har i hvert fall gitt resultater, selv om kritikerne ikke helt har sluttet å rope ut sine mishagsytringer. Og det er resultater som betyr noe for Norge i jakten på et nytt sluttspill. Her tror uansett Drillo at lagene i eliteserien har noe å lære.

— Eliteserien har tatt et grep når det gjelder det defensive, men jeg tror også at de kan bli bedre, ikke minst i forsvarsspillet, sier Drillo.

Fredag møter han et lag som er likt Norge på mange måter. Et gjennombruddshissig lag, som liker å kontre.

- Vi må passe på at vi ikke gir Kypros altfor mange muligheter til å få overganger, sier Drillo.

Han ser gode muligheter for Norge, spesielt på dødball.

— Der er ikke Kypros så sterke, sier Drillo, som har latt seg imponere over kypriotene.

— 4-4 mot Portugal. Jeg har sett kampen en del ganger, og de var vel litt heldige som fikk poeng der. Som lag så har de ikke de samme ferdighetene som Portugal, men de er dedikerte, og står på mer enn Portugal, sier Drillo.

God stemning i troppen

Han legger til at alle er godt forberedt, og at det i hvert fall ikke blir snakk om noen undervurdering fredag. Og får støtte av kaptein Brede Hangeland.

— Det er alltid en mental forberedelse til landskamper, og det er riktig at ikke Kypros klinger like godt som mange andre lag. Men det blir ikke lett. Dersom vi ikke gir alt, så kommer vi til å tape den kampen, sier Fulham-spilleren.

- Hva blir viktig mot Kypros?

— De samme tingene som var viktig mot Portugal. Vi må tørre å satse offensivt, være kompakte, og tette bakover, og vi må ta sjansene våre, sier Hangeland, som skryter av den gode stemningen i spillertroppen i denne samlingen.

— Det ser bra ut. Det er god stemning, og jeg tror alle er innstilte på å gjøre en god kamp mot et godt lag, sier Hangeland.

- Den gode stemningen går på at det er morsomt å vinne fotballkamper. Når vi er i dytten som nå, så synes folk det er utrolig morsomt, supplerer Drillo.

Publisert

Les mer om dette temaet