Bye, bye, Badji

Stephane Badji ble aldri noen suksess i Brann, skriver Doddo.

Publisert Publisert

UTE AV KONTROLL: Dessverre er det scener som dette Stephane Badji vil huskes for i Brann. Her må både med- og motspillere roe ham ned etter utvisningen på Lerkendal. Foto: Ned Alley, NTB scanpix

  • Doddo
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Prisen tatt i betraktning – seks millioner kroner — må han nesten karakteriseres som en flopp, utrolig nok, for det er få som bestrider kvalitetene til Badji. På sitt beste er han en klassespiller. På sitt verste er det imidlertid ingen fremdrift i spillet hans, og da har han også en besynderlig evne til å gjøre dem rundt seg dårligere.

Det er to hovedgrunner til han ble en belastning for laget, grunner som gjør at jeg ikke feller en tåre for at hans tid i Brann nå er over.

For det første: Badji satte seg selv foran laget, og den type spillere, de som nekter å tilpasse seg, bringer sjelden lykke med seg, så også med landslagsspilleren fra Senegal. Da Rikard Norling kom til Bergen, ønsket han å endre spillestilen til Brann. Det betydde at også Stéphane Badji måtte endre seg, men det ville han ikke uten videre å gjøre. Han strittet i mot, og vårsesongen 2014 ble derfor fullstendig håpløs både for ham og laget. Først da Norling ga opp og lot Badji få viljen sin, begynte senegaleseren å fungere, men aldri nok til å løfte Brann ut av gjørmen.

Ikke kontroll

Doddo. Foto: BT

For det andre: Badji hadde ikke kontroll på temperamentet sitt. Når han først gikk sur, var han en fare for både med— og motspillere. I kampene mot Varegg og Rosenborg rant det hele over. Hvis det ikke hadde vært for sterke og velmenende lagkamerater, kunne han i disse kampene gjort ubotelig skade på egen karriere. Han ble likevel fjernet fra laget, og hvis det ikke var for prislappen han hadde hengende over seg, hadde han forblitt ute i kulden. Daværende daglig leder, Roald Bruun-Hanssen var naturlig nok redd for tape alle pengene Brann hadde brukt på midtbanespilleren og presset Norling til å ta ham inn igjen.

Les også

Brann får igjen millionene de ga for Badji

«Ørnen»

Badji skulle være en av bærebjelkene i Brann-laget. Spillet skulle bygges opp rundt ham. Norling hadde høye forventninger til ham og sa blant annet dette om Badji før sesongstart:

– Han er en ørn! Han er modig, grasiøs og fysisk fin. Fjærene hans er jo fantastisk vakre, om man ser den mannen uten trøye, blir man jo helt henført!

Badji klarte ikke å innfri disse forventningene og derfor føles det helt riktig at han nå drar videre.

Det føles nok riktig også for Badji. Siden han aldri ble fortrolig med Norling og hans fotballfilosofi, er det nok en lettelse for ham at salget nå er i boks. Dessuten er han en mann med høye ambisjoner, og norsk første divisjon er ikke sted for slike spillere.

Les også

Derfor mener Norling Brann er bedre enn i fjor

Bra for begge parter

Dermed kan vi notere nok en afrikaner som av ulike årsaker ikke har innfridd i Brann-trøyen. Olofinjana, Drici og Ojo var hederlige og solide unntak. Spillere som Nhleko, Monkam, Bentley, Helgebe, Niasse og Ashia derimot, lyktes bare sporadisk, og knapt nok det.

Alt i alt tror jeg at dette er bra både for Brann og Badji. Begge parter vil bli bedre i tiden fremover.

Eller hva tror du?

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Drapssiktet student avhørt: – Han har det vanskelig

Mandag fremstilles 19-åringen for varetekt.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Skyss frykter mer trengsel tirsdag morgen. Det har én spesiell grunn.

  2. – Ja, det vil bli kaos i Åsane

  3. Øygarden: Opphever karantene for skoletrinn

  4. Ruth Grung tapte i Bergen, men gir seg ikke: – Jeg står løpet ut. Jeg er en fighter.

  5. Hun håpet brann­alarmen skulle gå, så hun fikk slippe. Til slutt bestemte Weronica (19) seg.

  6. Øygarden har ikke kontroll over smitten. – Kommunale tjenester kan bli rammet.

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann