Bye, bye, Badji

Stephane Badji ble aldri noen suksess i Brann, skriver Doddo.

UTE AV KONTROLL: Dessverre er det scener som dette Stephane Badji vil huskes for i Brann. Her må både med- og motspillere roe ham ned etter utvisningen på Lerkendal.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Prisen tatt i betraktning – seks millioner kroner — må han nesten karakteriseres som en flopp, utrolig nok, for det er få som bestrider kvalitetene til Badji. På sitt beste er han en klassespiller. På sitt verste er det imidlertid ingen fremdrift i spillet hans, og da har han også en besynderlig evne til å gjøre dem rundt seg dårligere.

Det er to hovedgrunner til han ble en belastning for laget, grunner som gjør at jeg ikke feller en tåre for at hans tid i Brann nå er over.

For det første: Badji satte seg selv foran laget, og den type spillere, de som nekter å tilpasse seg, bringer sjelden lykke med seg, så også med landslagsspilleren fra Senegal. Da Rikard Norling kom til Bergen, ønsket han å endre spillestilen til Brann. Det betydde at også Stéphane Badji måtte endre seg, men det ville han ikke uten videre å gjøre. Han strittet i mot, og vårsesongen 2014 ble derfor fullstendig håpløs både for ham og laget. Først da Norling ga opp og lot Badji få viljen sin, begynte senegaleseren å fungere, men aldri nok til å løfte Brann ut av gjørmen.

Ikke kontroll

Doddo.

For det andre: Badji hadde ikke kontroll på temperamentet sitt. Når han først gikk sur, var han en fare for både med— og motspillere. I kampene mot Varegg og Rosenborg rant det hele over. Hvis det ikke hadde vært for sterke og velmenende lagkamerater, kunne han i disse kampene gjort ubotelig skade på egen karriere. Han ble likevel fjernet fra laget, og hvis det ikke var for prislappen han hadde hengende over seg, hadde han forblitt ute i kulden. Daværende daglig leder, Roald Bruun-Hanssen var naturlig nok redd for tape alle pengene Brann hadde brukt på midtbanespilleren og presset Norling til å ta ham inn igjen.

Les også

Brann får igjen millionene de ga for Badji

«Ørnen»

Badji skulle være en av bærebjelkene i Brann-laget. Spillet skulle bygges opp rundt ham. Norling hadde høye forventninger til ham og sa blant annet dette om Badji før sesongstart:

– Han er en ørn! Han er modig, grasiøs og fysisk fin. Fjærene hans er jo fantastisk vakre, om man ser den mannen uten trøye, blir man jo helt henført!

Badji klarte ikke å innfri disse forventningene og derfor føles det helt riktig at han nå drar videre.

Det føles nok riktig også for Badji. Siden han aldri ble fortrolig med Norling og hans fotballfilosofi, er det nok en lettelse for ham at salget nå er i boks. Dessuten er han en mann med høye ambisjoner, og norsk første divisjon er ikke sted for slike spillere.

Les også

Derfor mener Norling Brann er bedre enn i fjor

Bra for begge parter

Dermed kan vi notere nok en afrikaner som av ulike årsaker ikke har innfridd i Brann-trøyen. Olofinjana, Drici og Ojo var hederlige og solide unntak. Spillere som Nhleko, Monkam, Bentley, Helgebe, Niasse og Ashia derimot, lyktes bare sporadisk, og knapt nok det.

Alt i alt tror jeg at dette er bra både for Brann og Badji. Begge parter vil bli bedre i tiden fremover.

Eller hva tror du?

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann
BT anbefaler

– Skremmende å se disse to tingene sammen

– Det er spesielt skremmende å se disse to tingene sammen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fikk strøm­regning på 980.000: – Dette er katastrofalt

  2. Fredag morgon kjem vêromslaget

  3. På papiret var alt i orden. Bak hytte­fasaden skjulte det seg under­betaling, falske time­lister og livs­farlige arbeidsforhold.

  4. Ny smitterekord i Norge

  5. Grieghallen-direktøren om nye regler: – Jeg er veldig skuffet

  6. – Skremmende å se disse to tingene sammen