Slik ser bergensavisene ut etter Branns nedrykk

Brann-spillerne kommer hjem til slakt i avisene etter nedrykket til 1. divisjon.

GOD NATT: Helsvart i bergensavisene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Avisene i Bergen er kjent for sin evne til å ta den helt ut når Sportsklubben er i trøbbel.

  • God natt, Brann, er BA-forsiden som møter Branns nedrykksgutter. Bergensavisen har også et bilde av Bergen by med en bortimot mørklagt Brann Stadion i front.
  • BT-forsiden gikk i svart. Kommentator Tore Strand krever trener Rikard Norlings avgang, mens det er funnet plass til seks årstall: 1964, 1979, 1981, 1983, 1985 og 2014 — årene Sportsklubben har rykket ned.
Les også

Trekk deg, Norling

BT er brutale med spillerne på det som har vært Bergens stolthet. Keeper Øystein Øvretveit, som slapp inn et svært billig 0-2-mål mot Mjøndalen, får 1 på spillerbørsen. Marcus Pedersen, som ville sikret seg 1 million kroner i bonus om SKB hadde overlevd i eliteserien, får også laveste karakter. «Skulle gå foran, men fikk ikke til noe som helst», er Bergens Tidendes brutale dom. Øvrige spillere fikk 2 eller 3. I BA slipper spillerne unna «stolpe» på børsen, men fem toere og seks treere vitner om at Brann-mannskapet ikke maktet å heve seg i den avgjørende kvalikkampen mot Mjøndalen.

Nytt byggverk

Tidligere Brann-spillere omtale det «katastrofe, skandale og trist».

— Jeg syns det er trist at de har rykket ned. Heldigvis har Brann en slik standing i byen at de kan reise seg igjen. På sikt kan det komme noe godt ut av dette. Det er vondt når det skjer, men det tvinger trolig fram noen endringer, og en kan bygge klubben litt på nytt, sier Martin Andresen.

Han spilte på Brann-laget som ble seriemester i 2007. «Det er en skandale, og flere må betale prisen for den», skriver BA-kommentator Tormod Bergersen. «Det er vanskelig å se at Rikard Norling eller Roald Bruun-Hansen skal være en del av det nye byggverket Brann må reise nå», fortsetter den profilerte kommentatoren.

Dårlig håndverk

Trener Norling fikk aldri fart på Brann. I fjor ledet han svenske Malmö FF til gull. I Bergen snakket han om «guld» før sesongen. Det endte med nedrykk. Bruun-Hanssen har fått mye kjeft for sin jobb som daglig leder.

«Har du yrkesstolthet igjen, Rikard Norling, så trekk deg som Brann-trener», skriver BT-kommentator og tidligere Brann-spiller Tore Strand. Han er nådeløs i sin beskrivelse av svensken. «Jeg tror ikke Rikard Norling er mannen som bør lede Brann i fortsettelsen. Det han har prestert som Brann-trener handler om dårlig håndverk», mener Strand.

På riksnivå skriver Dagbladet at «Tullet ska hem». TV 2-profil Davy Wathne sier til avisen at «Branns forbannelse er at klubben virker som fluepapir på folk de ikke har bruk for».

VG har to forsider på sitt sportsbilag torsdag. Leserne får selv velge hvilken de vil lese. For den ene veien står det «Himmel - du har valgt Mjøndalen-førstesiden: Vi gratulerer». Snur du avisen får du «Helvete. - Du har valgt Brann-førstesiden: Vi kondolerer». (©NTB)

Publisert: