Gir seg som Branns styreleder etter årsmøtet

Derfor slutter Lars Moldestad i Brann.

Lars Moldestad går inn i sin siste tid som styreleder i Brann. Foto: SILJE KATRINE ROBINSON

  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BERGEN (BT.NO): — Jeg håper at Brann alltid vil ha en sterk leder. Det trenger klubben. En som kan tåle støyen, har gjennomføringskraft og tør å ta beslutninger som noen ganger går imot opinionen, sier Moldestad.

47-åringen har stått i stormen, og har forsvart sine avgjørelser. Han har tatt Brann fra et underskudd på 24,9 millioner kroner i 2009 til overskudd på 5,3 millioner i 2011 og 6,9 millioner kroner i fjor. Sist uke ga han Rune Skarsfjord ny kontrakt.

Nå sier Moldestad at hans tid i Brann går mot slutten. På Branns generalforsamling over nyttår, stiller han ikke til gjenvalg til posisjonen han har hatt siden sommeren 2010 som formann i Brann.

Moldestad sin valgperiode løper frem til neste generalforsamling.

- Dette blir mitt siste år. Jeg skulle gjerne ønsket at jeg kunne fortsette, men jeg har ikke tid til å holde på med dette. Jeg bygger rigger i Kina, og har mange investeringer og eiendommer jeg skal ta vare på. Brann trenger et menneske som kan være til stede i langt større grad , sier Moldestad.

Han mener jobben som styreleder i Brann har utviklet seg til å nesten være en fulltids jobb. En jobb han ikke har tid til å gjøre. Derfor kan han ikke fortsette. Moldestad avviser at avgangen kan sees i sammenheng med all kjeften Brann har fått for å gi trener Rune Skarsfjord ny kontrakt ut 2016. — Som Brann-leder må man nesten være stand by hele tiden, slik det har utviklet seg. Det er så mange meninger og kraft bak uttrykkene i Bergen, at det er det som kreves, sier Moldestad.

Forstår at folk ser en kobling

Kritikken mot at Brann ga Skarsfjord ny kontrakt fikk sitt klimaks da Brann møtte Lillestrøm sist fredag. Fans uttrykte gjennom bannere og tilrop kampen gjennom at de mente klubbledelsen var kjøpt og betalt, etter 10-millionersgaven Trond Mohn ga klubben da de forlenget med Skarsfjord.

Moldestad tok seg god tid i går i et intervju med BT der han avkreftet at Brann-ledelsen har tatt imot penger på feil premisser, før han senere på kvelden svarte på spørsmål fra rundt 200 Brann-fans som møtte opp på et ekstraordinært medlemsmøte i går kveld.

— Jeg forstår at folk tenker at det er en kobling, men det ville vært totalt uansvarlig, spesielt i en situasjon der vi diskuterer forlengelse av en treneres kontrakt, å la oss påvirke av pengestøtte. Det håper jeg folk forstår, sier han.

- Du sier at Skarsfjord hadde fått ny kontrakt nå, uavhengig av Mohn?

— Når vi skal ta beslutninger av viktig karakter, så er det min holdning at vi sjekker med de største samarbeidspartnerne våre for å høre hva de synes. Vi diskuterer ikke ofte, men når vi føler det er nødvendig. Derfor var vi tidlig ute for å sondere med Mohn og andre samarbeidspartnere hva de synes om Rune Skarsfjord. Tilbakemeldingen har vært veldig klar på at kontinuitet er viktig, og at prosessene må fortsette. Det gjelder både selve prosessene og enkeltpersonene som utøver dem, sier Moldestad og fortsetter:

— Trond Mohn begynte å gi gaver til Brann i forbindelse med at vi kunne vise til at vi driver forsvarlig. Han har gitt ti millioner kroner i gaver årlig de siste tre årene, og i noen anledninger ekstraordinære ting (kjøpet av Stéphane Badji, for eksempel, red.anm.). Vi er nødt til å lytte til hva samarbeidspartnerne sier, akkurat som med supporterne, sier Moldestad.

- Derfor fikk Rune ny kontrakt

- Tror du Mohn hadde trukket seg ut om ikke Brann hadde fornyet med Skarsfjord?

— Det er vanskelig for meg å spekulere på hva han hadde gjort. Men når en person støtter prosessene som er gjort og menneskene som har utført dem, så vil det være naivt å ikke tro at man ikke kunne miste noe, om man gjorde mot det den som kommer med støtten ønsker, sier Moldestad.

Brann-formannen sier dette om grunnen til at Skarsfjord fikk forlenget kontrakt allerede i august, nesten halvannet år før hans forrige kontrakt utløp.

— Det er et jag rundt Rune Skarsfjord, og presset og støyen rundt ham økte gjennom juli. Da tenkte vi «la oss angripe situasjonen». « La oss ta tyren ved hornene». Hvorfor skulle vi vente? Det er feigt å vente og se det an. Da ville presset kommet enda sterkere utenfra. Det ville blitt massivt, og da blir man ikke alltid rasjonell i sine beslutninger. Styret skulle ta en beslutning på vegne av alle interessegrupper. Støtt din leder som du støtter dine ansatte. Ikke vent og la noen føle den kulden.

- Kunne dere ikke ventet til etter sesongen med å forlenge?

— Hadde vi vært i en normal, statisk verden, hadde jeg ikke vært helt uenig i det. Men du glemmer en ting. Oppstandelsen har begynt nå. Det er nå noen folk er misfornøyde. I Bergen blir de hørt og sitert. Da er det ansvarlig av et styre å handle. Så får folk like eller mislike det, men å bare sitte og vente og la stemmene bli sterkere og sterkere, det kunne vi ikke.

Moldestad understreker at han aldri har vært i tvil om at Skarsfjord er rett mann for Brann, men sier han forstår fansens frustrasjon.

— Realiteten er at Rune Skarsfjord tok over en klubb som lå i grøften og løftet den opp. Etter hans første sesong, har Rune tatt klubben til mellom 4. og 6. plass hvert år, han har kommet til en cupfinale og en semifinale i cupen og han har fått 13 unge spillere inn i troppen. Ut fra forutsetningene, har Rune gjort en god jobb, sier Moldestad.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Sarpsborg 08133551117-614
13Mjøndalen IF122641413112
14Tromsø132471224-1210
15Brann141491327-147
16Stabæk121381427-136
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Brann-supporterne savner klare svar

  2. Brann-sjefen: - Kontraktsforlengelsen kun sportslig begrunnet

  3. - Brann visste at Mohn kunne avstå fra fremtidig støtte

BT anbefaler

Ingemund fikk tarmkreft som 42-åring: – Jeg burde reagert tidligere

– I ettertid er det lett å se at jeg burde reagert tidligere, sier Ingemund Holen, som fikk tarmkreft 43 år gammel.

LES SAKEN