Tror på medalje for Lunde Pedersen

Landslagssjefen har større tro på Sverre Lunde Pedersen nå enn før VM startet.

Sverre Lunde Pedersen i par med belgiske Bart Swings på 5000-meteren lørdag.
 • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— For Sverre sin del er jeg mer optimistisk nå enn før start. Han hevet seg kraftig fra forrige helg, og har en realistisk mulighet til å ta medalje, sier landslagstrener Jarle Pedersen om sønnen etter første dag av allround-VM i Heerenveen.

Lunde Pedersen startet mesterskapet med 36,72 og tiendeplass på 500 meter. Før det ble femteplass med tiden 6.23,72 på 5000 meter, der osingen slo Bart Swings i samløp. Begge deler står til godkjent hos far.

— 500-meteren var bra, han har ikke gått så mye raskere enn det. 5000-meteren var klart bedre enn den han gikk forrige helg, og det å slå Swings så kraftig i samløp, er solid. Spesielt hvordan han gikk i svingene, var stor forskjell fra sist, da han var seig og død i bevegelsene.

Fire kjemper om bronse

Nederlenderne Koen Verweij og Jan Blokhuijsen ser som ventet ut til å gjøre opp om gullet seg imellom. Bak dem ligger fire løpere som i Pedersens øyne har mulighet til å stikke av med bronsemedaljen. Håvard Bøkko er den som ligger best an etter to distanser, Denis Juskov følger på fjerdeplass, mens Lunde Pedersen og Renz Rotteveel ligger bak der igjen. Søndag avgjøres det med 1500 og 10.000 meter.

— Sverre bør slå både Bøkko og Rotteveel på 1500 om han skal være med før 10.000-meteren. Han bør heller ikke bli slått med for mye av Juskov, vurderer landslagssjefen.

Lunde Pedersen selv tenker ikke for mye på hvilke tider han må oppnå.

— Jeg må bare kline til, så får vi se hva det blir til. Det er ikke så langt opp til tredjeplassen, men tøft blir det. På 1500 må jeg levere et sterkt løp, slik jeg har gjort flere ganger denne sesongen. På 10.000 kan alt skje. Jeg skal i hvert fall gå ut og angripe, og ikke bli for defensiv, sier 21-åringen.

Opptur

Han var usikker på hvordan kroppen ville fungere etter å ha sprukket totalt på 5000-meteren i verdenscupfinalen sist helg. Med det i bakhodet ble lørdagen en opptur.

— Jeg synes dette var greit, og er bra fornøyd med begge distanser. Å gå her i Thialf er et av sesongens høydepunkter, med masse trøkk og 12.000 på tribunen.

Etter 5000-meteren brukte han en hel time på sykkelen for å få melkesyren ut av beina.

— Det handler om å være så godt restituert som mulig, og ikke legge seg med stive bein. Et allroundmesterskap er veldig utfordrende siden det er så forskjellige distanser, sier Jarle Pedersen.

Sterk 500 av Bøkko

Han er godt fornøyd også med Bøkko. Lysluggen gikk på 35,95 på 500 meter, og delte annenplassen med Verweij. På 5000 meter gikk det ikke like bra, Bøkko kom inn på sjetteplass med 6.26,14. — Du ønsker alltid at folk skal gå raskere, men ser du på hva Håvard har gjort de siste helgene, var dette bra. Vi har to medaljemuligheter før avslutningsdagen, sier Pedersen.

Camilla Hallås Farestveit fra Bergen Skøyteklubb deltar også i VM. Hun ble sist på 500 meter med 42,11 og nummer 19 på 3000 meter med 4.22,42. I sammendraget er hun nummer 21. — Vi hadde ikke de store forventningene til Camilla, og hun var nok i bedre form for en stund siden. Jeg synes hun la ned en ok innsats, sier landslagssjefen.

Stillingen etter to av fire løp

 1. Koen Verweij
 1. Jan Blokhuijsen, 0,81 sekunder å ta igjen på 1500 m
 1. Håvard Bøkko, 1,94
 1. Denis Juskov, 2,54
 1. Sverre Lunde Pedersen, 3,52
 1. Renz Rotteveel, 3,72
Publisert
 1. Skøyter
 2. Sverre Lunde Pedersen
BT anbefaler

Kvinne i 50-årene knivdrept

– Dette er en tragisk hendelse, sier direktør Jostein Hestnes i etat for sosiale tjenester.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Forsvareren til drapssiktet: – Han tar innover seg alvoret

 2. FHI: Koronaviruset kan nå sammenlignes med influensa

 3. – De er helter

 4. Brannen på Sotra under kontroll. – Eieren har gjort en formidabel jobb.

 5. Her blir den pågrepne mannen i 30-årene fraktet ut

 6. Vitner skal ha sett deler av drapshandlingen