Arctic Race-vinner Jensen tok ut alt og gikk på trynet i grøfta: – Jeg så bare svart

August Jensen (25) tok sin største seier noensinne da han vant Arctic Race-etappen opp Finnvikdalen. Men det kostet mye.

Publisert Publisert

SEIERHERREN: På bildet til venstre har nettopp August Jensen gått over ende i en grøft. Til høyre jubler han på pallen. Foto: Øyvind Sivertsen/Daniel Lilleeng

Bodøværingen fikk kastet fram sykkelen på toppen av Finnvikdalen og vant spurten foran sammenlagtleder Dylan Teuns. Like etter målpasseringen tippet han over i en grøft. Fullstendig utmattet.

– Jeg så bare svart, sier Jensen.

– Svimte du av?

– Det er ikke langt unna. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Plutselig var det ikke mer vei igjen og da endte jeg i grøfta. Det jeg gjorde etter målgang har jeg ingen kontroll på, sier Jensen.

– Men jeg slo meg ikke. Jeg har det helt fint nå, legger han til.

Les også

Bodø-syklist spurtslo Arctic Race-favorittene

Rørt til tårer

Jensen fikk hjelp av arrangøren og ledere fra laget hans til å komme seg opp fra grøfta. Så gikk det noen lange sekunder før målfotoet var klart og en fortumlet Jensen fikk beskjeden han drømte om: «Du har vunnet!»

Da kom tårene. Og et høyt jubelrop.

– Det var mye følelser. Det er spesielt å vinne på hjemmebane, med så mange som heier på deg, sier Jensen.

Dagens etappe gikk fra Lyngseidet til Finnvikdalen. De siste drøyt fem kilometerne var en eneste lang motbakke, men Jensen var råsterk.

Seieren betyr enormt mye.

– Ikke bare som syklist, men som menneske tror jeg dette er det største øyeblikket i livet mitt så langt. Jeg skal nyte det så lenge som mulig, men det er jo en etappe søndag også som jeg håper å gjøre det bra på, sier Jensen.

Han ligger på andreplass, tre sekunder bak Dylan Teuns, foran avslutningsetappen i Arctic Race i Tromsø søndag. Alexander Kristoff på femteplass og er 19 sekunder bak.

– Jeg kommer til å prøve i morgen, sier Jensen om vinnersjansene.

– I utgangspunktet passer søndagens etappe meg bedre enn denne, men jeg tok jo mye ut i dag, legger han til.

Klar for profflag

Jensen sykler for kontinentallaget Team Coop-ØsterHus, men neste år skal han konkurrere for et profflag.

– Jeg har bestemt meg for lag. Det er egentlig bare signaturen som mangler, og det er godt å vise at jeg fortjener det. Hvilket lag det blir er hemmelig, sier Jensen.

Selv om han er fra Bodø, føles Finnvikdalen og Tromsø som hjemmebane.

– Alt nord for Trondheim er hjemmebane for en syklist fra nord, sier Jensen, som hadde kjæreste og familie blant publikum.

VM-billett?

Seieren gjør at Norge kan få utvidet kvote og dermed VM-billett til Jensen. VM arrangeres i Bergen i september.

– Jeg håper på en mulighet der også. Det ville vært en bra bonus på sesongen.

Om et år eller to får han trolig selskap av en til fra nord på Arctic Race: Andreas Rikardsen Leknessund fra Tromsø.

– Jeg kjenner egentlig ikke så mye til ham - uten at han vant EM-gull på tempo for juniorer. Det viser at han er kjøresterk, så det er gøy at det gror godt, sier Jensen.

Publisert