Ingen Kollen-reprise for Eckhoff – Olsbu med godt utgangspunkt før jaktstarten

Tiril Eckhoff klarte ikke å følge opp forrige ukes verdenscupseier og ble nummer 12 på skiskyttersprinten i Holmenkollen. Mari Laukkanen vant overraskende.

Publisert:

Tiril Eckhoff fikk det ikke til å stemme på standplass i Holmenkollen fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

HOLMENKOLLEN: Med tre bom kunne Eckhoff se langt etter en pallplass på hjemmebane fredag. Hun var i mål 1.11,2 minutter bak Laukkanen. Marte Olsbu ble beste norske med en sjetteplass.

– Jeg var i veldig bra form i dag, så jeg får ta med meg det. Det var litt for usikkert på skytingen med for mange bom, sier Tiril Eckhoff.

Seieren til Laukkanen var en smule sensasjonell. Det var finnens første seier i verdenscupen. Det var bare hennes andre pallplass i karrièren.

Tøft utgangspunkt før jaktstarten

Les også

Tiril Eckhoff gikk på ny smell etter VM: – Jeg satt der og funderte på om det virkelig var dette jeg ville drive på med

I fjor vant Eckhoff tilsvarende renn under VM Holmenkollen, men jakten på en reprise ble ødelagt allerede på første skyting. Der noterte bærumsjenta seg for to bomskudd.

– Hvorfor bommer du i dag?

– Vinden var litt ujevn, også har jeg ikke høy nok styrke på avtrekkeren. Du blir veldig usikker når vinden flakker fra side til side.

Eckhoff føler hun er i god form. Hun har følt seg sliten de siste dagene, men er fornøyd med farten hun hadde i sporet under fredagens konkurranse.

På stående skjøt hun raskt ned de fire første blinkene, men bommet på den siste.

Lørdag er det jaktstart. Da må skytingen sitte dersom 26-åringen skal gå seg opp, med hele hele ett minutt og elleve sekunder å ta igjen på Laukkanen.

– Jeg må skyte godt ja. Resten skyter også bra, men det var usedvanlig mye bom i dag blant alle. Det er ikke så langt opp (før jaktstarten jou.anm) så jeg får ta med meg det. Gøy blir det. Forhåpentligvis får jeg litt venner og familie til å heie på meg.

Eckhoff tok karrièrens tredje verdenscupseier da hun med feilfri skyting vant forrige ukes verdenscupsprint i Kontiolahti.

Olsbu med godt løp

Marte Olsbu leverte et solid renn med kun ett bomskudd. 26-åringen har slitt på stående i vinter, men fredag vartet hun opp med fullt hus. Hun var i mål sekunder bak vinnertiden, og dermed har Olsbu er godt utgangspunkt foran lørdagens jaktstart.

Marte Olsbu gikk inn til sjetteplass som beste norske. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det gikk veldig bra i dag. I morgen har jeg bedre muligheter enn jeg har hatt på lenge på en jaktstart. Jeg gleder meg til å starte litt langt fremme for én gangs skyld, forteller en fornøyd Marte Olsbu.

Også Kaia Wøien Nicolaisen nøyde seg med kun én bom. Som Olsbu var hun feilfri på stående skyting.

– Jaktstart er en av mine favorittdistanser. Det er gøy å «fighte» litt og gå i feltet, forteller Nicolaisen.

Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Erdal gikk også fredagens sprint i Holmenkollen. Juniorene ble henholdsvis nummer 48 og 101. Tandrevold hadde kun én bom.

Laukkanen fikk selskap av den franske duoen Justine Braisaz og Anaïs Bescond på pallen. Finnen var godt fornøyd med sin første individuelle verdenscupseier.

– Det er alltid spesielt for en finne å vinne i Holmenkollen med tanke på langrennshistorikken her, forteller Laukkanen.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sport/multimedias/d3b140fa59a06721809b3c80a4f16f78v
Publisert: