Trolig ingen Brann-retur for Rennie

Les hva Branns sportssjef har øverst på ønskelisten i stedet.

IKKE TILBAKE: Alt tyder på at Amadaiya Rennie ikke blir å se igjen i Brann-drakten.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det er vanskelig med tanke på Rennie nå. Det går på prioriteringer, sier Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

Amadaiya Rennie var på lån til Brann i høst fra svenske Hammarby. På 10 kamper scoret vingen ett mål, og han bidro til klubbens opprykk. Men ikke nok til å bli signert.

— Selv om han var litt ujevn, så hadde han ferdigheter. Vi følger med, men en byttehandel med Orlov er ikke sannsynlig, sier Soltvedt.

Orlov og Rennie

Da Rennie kom på lån i høst, ble spissen Jakob Orlov lånt til Hammarby fra Brann. De to var en del av samme pakke.

Etter sesongen snakket klubbene om å gjøre byttet permanent, men det ble aldri noe av. Brann var hele tiden lunkne til å la spissen Orlov gå til Hammarby, hvis Rennie skulle brukes som betaling. Brann ville ha penger.

— Det har vært snakk om å bytte med Orlov, men det ønsker ikke vi. Vi vil eventuelt erstatte Jakob (Orlov) med en ny spiss. Får vi inn Rennie i stedet, så har vi ikke penger til ny spiss, sier Soltvedt.

Slik det ser ut nå, returnerer Orlov til Brann for å begynne på sesongoppkjøringen 4. januar. Interessen rundt ham er liten. I alle fall ikke konkret i form av bud.

— Det er en klar førsteprioritet for oss å få inn en spiss. Men kommer Jakob (Orlov) tilbake, er det ikke fullt så kritisk, sier Soltvedt.

Det er på det rene at Brann-trener Lars Arne Nilsen ikke ser på Orlov som den ideelle spissen i sitt 4-3-3-system.

Inntektene har gått i sluket

En spiss står øverst på ønskelisten. Utover dette er prioriteringen mindre klar. Soltvedt vurderer å forsterke i alle posisjoner, utenom keeperplassen.

— Jeg vil understreke at det er mye med stallen jeg er fornøyd med, men vi må forsterke. Det er vi nødt til, sier sportssjefen, og fortsetter:

— Konkurranse i spillergruppen er ekstremt viktig, og den må opp. Det er et sunt og godt krav overfor spillerne at de må prestere for å få være på banen for Brann.

Brann solgte spillere for 12 millioner kroner i år. Det kan du lese mer om her. Men de pengene har gått inn i "statskassen" i Brann. Klubben er i såkalt rød sone hos Norges Fotballforbund, noe som betyr at Brann må ha bremsene på når det gjelder pengebruk.

— Vi er i rød sone, og det gir noen føringer. Jeg har ikke noe sjekkhefte jeg kan bruke i spillermarkedet, men må diskutere hver sak med Vibeke (Johannesen, daglig leder). Spillerjakten er litt som å gå i en butikk og ha lyst på ting, men ikke ha råd, sier Soltvedt.

Likevel er det ikke slik at Brann må selge for å forsterke.

— Dersom vi skal styrke oss og øke konkurransen, må vi være veldig forsiktig med hvem vi eventuelt slipper fra oss, sier Soltvedt.

- Må gjerne ønske mer enn Brann

Typene Soltvedt ønsker seg må være treningsvillige. Noe annet nytter ikke for Brann nå, som satser ressurser på å bli bedre trent.

— Den viktigste jobben vi skal gjøre er at de som er i Brann allerede må bli bedre. Vi må forvalte det vi har. Derfor er det også avgjørende at nye spillere som hentes inn, er de rette typene til å gå inn i den treningskulturen vi bygger, sier sportssjefen.

Soltvedt sier han gjerne vil ha ambisiøse spillere som vil mer enn Brann, så lenge de forstår at måten å komme seg videre på, er å være gode i Brann først.

— Jeg leter etter typer som har kraft og intensitet i spillet sitt. De må være fysisk robuste. Norsk fotball skiller seg nå negativt ut med at spillerne tar færre sprinter i høyt tempo i løpet av en kamp, sammenlignet med for eksempel Premier League. Det gapet må vi jobbe for å tette.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering