- Pass opp for denne mannen, Norge. Han har ødelagt for dere før.

Landslagsgutta har ikke kontroll på hvem de italienske stjernene er. Én av dem burde de kjenne ekstra godt til.

GAMMEL KJENNING: Andrea Bertolacci scoret mot Norge i U21-EM i 2013. I kveld møter han Norge igjen, denne gangen med Italias A-landslag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ROMA (bt.no): På spørsmålet om hvilke av de italienske stjernene Norge bør holde et ekstra øye med, har nærmest samtlige av landslagsgutta BT har pratet med blitt svar skyldige. Den store Southampton-spissen Graziano Pellè ble nevnt flest ganger, men utover virker det som om landslagsprofilene har dårlig kjennskap til Italias mannskap – offensivt, vel å merke.

Mangeårig Serie A-kommentator i CMore, Espen Ween, synes ikke man kan klandre dem for det. Dagens Italia er nemlig ikke det laget det en gang var, mener han.

-Jeg skjønner godt at flere av disse spillerne er ubeskrevne blad for de fleste, sier han.

Derfor ba vi ham om å hjelpe landslagsgutta.

Positivt for Norge

Italienske journalister spår at Italias trener Antonio Conte kommer til å gjøre flere endringer fra laget som spilte mot Aserbajdsjan. Midtbaneduoen Marco Verratti og Marco Parolo er ute med skade, og det er derfor ventet at italienerne kommer til å spille med tre sentrale midtbanespillere for å kompensere tapet.

Journalist Sergio Baldini i Tuttosport tror Italia stiller med følgende lag, i en 3-5-2-variant:Gianluigi Buffon - Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini – Matteo Darmian, Roberto Soriano, Riccardo Montolivo, Andrea Bertolacci, Mattia De Sciglio – Éder, Graziano Pellè.

Hvem bør Norge passe ekstra godt på, Ween?

— For det første må jeg si at det er positivt for Norge om dette blir laget. Deretter kan jeg si at det nok blir Norges spisser som får den tøffeste oppgaven. Den bakre treeren er Italias sterkeste lagdel. Men den er jo kjent for de fleste, sier kommentatoren.

- Trist omen

Offensivt, og særlig på midtbanen, mener Ween at det ser tynnere ut. Han ber likevel Norge om å være oppmerksom på særlig ett navn: Andrea Bertolacci.

— For meg var han på årets lag i Serie A forrige sesong. Han var rett og slett fryktelig god for Genoa, sier Ween om midtbanespilleren som nå er Milan-spiller.

Og han har stukket kjepper i hjulene til Jo Inge Berget & co. tidligere. Under U21-EM i 2013 scoret han nemlig utlikningsmålet da Norge møtte Italia i siste gruppespillkamp, og sørget for at Norge møtte suverene Spania i semifinalen. I dag er ti av den norske U21-generasjonen i A-landslagstroppen.

— Det vil være et trist omen om Bertolacci kommer inn og briljerer igjen, sier Ween.

Milan-kaptein Riccardo Montolivo er med sine 59 landskamper den mest kjente i Italias midtbanetroika. Det er ventet at han vil ta den dype midtbanerollen og styre spillet sammen med nevnte Bertolacci. Roberto Soriano får jobben som løpegutt.

— Han er en bevegelig spiller med høy frekvens. Han kommer til å løpe mye, sier Ween.

Serie As toppscorer

Alexander Søderlund var den eneste av landslagsgutta som i en bisetning også nevnte Pellès spissmakker som en trussel. Men hvem er egentlig denne Éder?

— Han er akkurat nå Serie As toppscorer, så det sier noe. Han er liten, rask og flytsonen etter å ha fått en god sesongstart. Han er en god spiss, men han er ikke verdensklasse slik Alessandro Del Piero, Christian Vieri og Luca Toni var, sier Ween, og legger til:

— Men Éder og Pellè er et spisspar som utfyller hverandre godt. Pellè har gjort livet surt for gode stoppere i Premier League, og er nok den største trusselen offensivt.

- Muligheter for en skalp

- Gitt at dette blir laget. Hvordan tror du kampen blir?

— Italia, og spesielt forsvarsspillerne, kjenner veldig godt til den trebackslinjen fra Juventus, og de kommer nok til å gi fra seg lite rom. Særlig på kantene tror jeg Norge vil få det vanskelig. Derfor tror jeg Norge kommer til å spille mye gjennom midten, hvor Italia er svakest, sier Ween.

Søderlund ser for seg en kamp som ligner på 2-0-seieren over Kroatia på Ullevaal.

-Jeg tipper det blir en kamp som mot Kroatia, der Italia kommer til å styre og vi må være gode på kontringer og dødballer. Klarer vi å være det, og i tillegg holde tett bak, så finnes det muligheter for å dra herfra med en liten skalp, sier Søderlund.

Jo Inge Berget mener det blir helt vitalt å fortsatt være bunnsolide bakover.

— Vi har lagt til oss en god vane med å holde nullen nå, så det må vi fortsette med. I tillegg må vi sette de sjansene vi får, sier Berget.

Publisert: