Treneren skal ikke gi Brann-spillerne fred

Mandag gjennomførte Lars Arne Nilsen en kondisjonstest på Branns spillere. De som ikke leverte tilfredsstillende resultater, vil bli testet igjen etter ferien.

Lars Arne Nilsen er opptatt av å følge Brann-spillernes treningshverdag tett. Derfor kommer han også til å benytte seg av hyppige tester av den fysiske formen. ARKIVFOTO: Ørjan Deisz
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hvem det er, vil imidlertid Branns nye trener ikke si noe om.

— Alle som skulle testes ble testet, men resultatene vil jeg ikke si noe om. De holdes internt. Men alle gjennomførte på en bra måte, sier Lars Arne Nilsen.

Mandag benyttet han pausen i kampprogrammet til å teste utholdenheten til sine spillere. Puljevis møtte spillerne opp i Haukelandshallen for å teste ut den fysiske formen. De som ikke var på ønskelig nivå, skal testes på nytt etter sommerferien.

— Løpskraften er noe av det enkleste å gjøre noe med, konstaterer Nilsen.

Les også

Johannesen blir ny Brann-leder

Trenger løpskraft

Og nettopp løpskraften peker han på som en nøkkel for å lykkes i det nye systemet. Nilsens fotball stiller store krav til løpskapasitet for samtlige spillere, men spesielt kantene, backene og de sentrale midtbanespillerne.

— Hva viste resultatene fra testene, sånn generelt?

— Det vil jeg ikke si noe om, men jeg skjønner at det er veldig lett for folk å mene at spillerne har god nok kondisjon når de ikke henger med gjennom hele kampen. Det er viktig å påpeke at det kan handle vel så mye om energi og overskudd enn om god fysisk form, sier Nilsen, og fortsetter:

— Alle spillerne ønsker å bli godt trent og jobber for å bli det, men noen krever nøyere oppfølging enn andre. Det er helt naturlig i en sammensatt gruppe. Vår jobb er å sørge for at de ikke får fred, slik at vi kan bygge en rå treningskultur.

Droppet O2-testen

Før årets sesong gjennomførte Brann-spillerne en test av oksygenopptaket i samarbeid med høyskolen. Spillerne løp på tredemøller og fikk påvist sitt eksakte oksygenopptak. Den testen har det nye teamet valgt å se bort ifra, og har heller gjeninnført sprinttesten som ble gjort under Rune Skarsfjords regime.

Kenneth Mikkelsen var mannen som sto bak testene den gang, og det var han som ledet testet nå.

Han har følgende forklaring på hvorfor de har valgt å droppe O2-testen på høyskolen:

— O2-testen er veldig spesifikk, men ikke tilpasset fotballspillere. Å jogge lenge på en tredemølle er ikke særlig relevant for en fotballspiller. Derfor har vi valgt å gå tilbake til å teste ut utholdenheten gjennom sprinter og hurtige retningsforandringer, sier Mikkelsen.

- Denne testen er ikke blitt gjort på en stund. Hvilket sammenlikningsgrunnlag har dere?

— Vi har tall fra 2011, 2012 og 2013 som vi kan sammenligne med. I tillegg kan vi sammenligne spillerne mot hverandre, sier han.

Publisert: