Det blir Azar i Brann også neste år

— Vi skal dyrke råskapen hans enda mer, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

SPISS: Azar Karadas blir først og fremst vurdert som spiss i Brann, og blir å se i klubben også i 2016. Arkivfoto: Paul Sigve Amundsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Azar Karadas hadde en klausul i kontrakten sin om opsjon på et nytt år i Brann dersom han spilte halvparten av årets kamper. Det kriteriet innfridde 34-åringen og vel så det. Han var på banen i 27 kamper i 1. divisjon og scoret tre mål.

Les også

Slik blir din nye fotballhverdag på TV

Dermed hadde ikke Brann annet valg enn å tilby ham ny kontrakt, uten at det er noe klubben ser negativt på. Tvert i mot.

— Azar hadde mange viktige bidrag for oss i sesongen som var, og vi ser for oss at han kommer til å levere det neste år også, sier Rune Soltvedt.

Les også

Solskjærs Molde er for gode til å møte United

BT har ikke fått tak i Karadas selv, men hans agent og fetter Jack Karadas bekrefter at Azar Karadas fortsetter i Brann.

— Vi kommer til å finne en fornuftig løsning for alle parter. Azar har lyst til å spille for Brann. Det er klart han ønsker det, sier Jack Karadas.

- Kanskje vår viktigste mann

Brann-trener Lars Arne Nilsen omtalte Karadas som lagets kanskje viktigste spiller etter 2-0-seieren over Jerv i høst. Da hadde en BT-opptelling nylig vist at Karadas' mange innhopp hadde ført til mange ekstra poeng for Brann.

— Det er ganske rart, men en mann som spiller så lite er kanskje vår viktigste mann. Han har spisskompetanse med den voldsomme kraften. Han vet når han skal inn og forbereder seg ordentlig, sa Nilsen til BT i oktober.

Nettopp den hode- og duellstyrken skal Brann bruke enda mer i sesongen som kommer. Karadas blir vurdert først og fremst som spiss, og kommer til å være viktig som anfører i Nilsens 4-3-3-system ved flere anledninger i eliteserien.

Les også

Demidov: Har ikke hastverk med å forlenge med Brann

— Vi må dyrke råskapen hans enda mer. Han har en spisskompetanse som er veldig nødvendig for oss, sier Soltvedt.

I 22 av de 27 kampene Karadas spilte i år var han innbytter. Eidaren har aldri klaget offentlig på det, men Soltvedt avslører at Karadas ønsker å starte flere kamper neste år.

— Jeg tror han kan leve med en slik rolle han hadde i år, men han ønsker å spille mest mulig. Vi ønsker heller ikke at spillerne skal være fornøyde med 10 minutter, sier Karadas.

Kontinuitetsbærer

Kenneth Udjus og Erlend Hanstveit forlot Brann etter sesongen. Dermed er Karadas sammen med Erik Huseklepp og Piotr Leciejewski de eneste over 30 år i Brann.

Soltvedt ser på rutinen som en stor verdi.

— Azar er en viktig kontinuitetsbærer for oss. Det har vært mye skifte i Brann-stallen, og han er en viktig mann å ha i laget og i garderoben, sier Soltvedt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk