Bjørn Dæhlies hytte på Hafjell brant ned til grunnen

Skistjernen kom uskadet fra dramaet. – Det var forferdelig, sier Dæhlie.

Publisert Publisert
svp://20660?view=ap

Det begynte å brenne i hytta til Bjørn Dæhlie sent fredag kveld. Foto: NTB scanpix

Skistjernen Bjørn Dæhlie er uskadd etter at hytta hans i Hafjell ble totalskadd i brann natt til lørdag.

Slik så det ut på tomten lørdag morgen. Foto: NTB scanpix

– Det var en forferdelig opplevelse. Jeg er veldig glad for at ingen ble skadd, sier Bjørn Dæhlie til NTB lørdag morgen. Han hadde ingen ytterligere kommentarer til saken.Hytta i Lunnstadbrinken på Hafjell lå lørdag morgen fullstendig i ruiner etter en brann som blir beskrevet av øyenvitner som eksplosiv. Bare grunnmuren og ulmende rester av treverk lå igjen på branntomta.

Dæhlie og kona var i hytta da det begynte å brenne, men etter det NTB får opplyst lørdag morgen har Dæhlie, kona og parets hunder kommet seg bra fra branndramaet etter omstendighetene.

– Det var to personer inne i hytta, men de har kommet seg ut. Ingen ble skadd, sier operasjonsleder Geir Stavheim til NTB.

Bjørn Dæhlie er en av Norges største idrettmenn gjennom tidene. Foto: Denny Calvo, Pressens Bild

I ruinerBrannvesenet varslet politiet om den kraftige pipebrannen klokka 22.08, og ved midnatt hadde brannvesenet store problemer med å få kontroll over flammene på den store hytta.

Hytta har flere avdelinger, og det var i den søndre delen at brannen startet. Etter hvert tok flammene overhånd også i resten av hytta, og i 1-tiden hadde hytta nærmest brent ned til grunnen.

– Hytta er brent ned. Det har vært et vanskelig slukkingsarbeid. Det brant i taket, og det ble også hull i taket, men brannmannskapene klarte ikke å slukke brannen, sier Stavheim.

Starter etterforskning

Verken Dæhlie eller kona hans var avhørt om brannen lørdag morgen, men politiet vil trolig starte etterforskning, men det vil neppe skje før mandag, ifølge Stavheim. Han poengterer at politi og brannvesen allerede har en god del kunnskap om brannen.

– Politiet var tidlig på stedet og kunne følge utviklingen av brannen fra et tidlig stadium. Det er ikke sikkert det er så mye igjen å etterforske, påpeker han.

Alt tyder på at brannen startet som en pipebrann og spredte seg derfra.

Det vil uansett være for varmt på branntomta i helga til at kriminalteknikere kan gå i gang med sine undersøkelser.

Hunder

Stavheim forteller at det var noen hunder igjen i hytta, som brannvesenet hentet ut.

– En nabo som tok seg inn i hytta for å hente hundene, har fått i seg noe røyk og er sjekket av helsevesenet, sier Stavheim.

Bjørn Dæhlie arrangerte i juni 2012 festmiddag på den luksuriøse hytta.Gudbrandsdølen Dagningenskrev den gang at presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jacques Rogge, var blant gjestene. Det samme var IOK-medlem Gerhard Heiberg, generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen og den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt. (©NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Dæhlie: - Bra det norske folk er kritiske til IOC

  2. Betyr dette at Norges spissproblem er løst?

  3. Bjørgen svarer på Auklands kritikk

  4. Mener «Bjørn Dæhlie»-evne gjør Kristoff til VM-outsider

svp://20660?view=ap
BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.