Slik reagerer de på at Dyrhaug holdt seg unna

Niklas Dyrhaug ønsker å gå 15-kilometeren i VM. Likevel stilte han ikke til start på samme distanse i NM.

Publisert Publisert

VIL GÅ I VM: Martin Johnsrud Sundby (til høyre) er allerede klar. Både Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug (til venstre) ønsker å gå 15-kilometeren i VM. Dyrhaug droppet åpningsdistansen i NM. Foto: RICHARD SAGEN/NTB SCANPIX

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

LYGNA: Nå kan han bli danket ut fra VM-laget av skikometen Johannes Høsflot Klæbo.

– Ingen kommentar, svarer Kåre Høsflot, morfar og nærmeste støttespiller til Klæbo på Adresseavisens spørsmål om hva han synes om at Dyrhaug sto over 15-kilometeren i NM.

Les også

– Jeg griner gledestårer inni meg. Det er deilig!

– Hadde det vært meg så hadde jeg nok vært med for å kjempe hvis jeg hadde hatt lyst til å gå den distansen i VM, svarer Martin Johnsrud Sundby.

Klæbo gikk en knallsterk 15-kilometer og tok sølv i NM. Han gjør det helt klart at han ønsker å gå på det norske laget på 15-kilometeren i VM. Der er etter all sannsynlighet Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Emil Iversen allerede klare.

PÅ PALLEN: Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby (til høyre) ble nummer to og tre på åpningsdistansen i NM. Foto: RICHARD SAGEN

Dermed gjenstår én norsk plass.

Tønseth vant den første NM-distansen på Lygna, 42 sekunder foran Klæbo. Sundby ble nummer tre, drøyt minuttet bak Tønseth.

Klæbo vil ikke mene så mye om at Dyrhaug ikke stilte til start:

– Det er vanskelig å si. Han har sikkert lyst til å gå fort på lørdag. Da er det ikke sikkert det lønner seg å gå i dag.

Tre andreplasser

– Gikk Johannes seg inn på VM-laget i dag?

– Jeg vil ikke tro noe som helst. Han har gått tre 15-kilometre denne sesongen. I Finland (skandinavisk cup) ble han nummer to , på Lillehammer (verdenscup) ble han nummer to og her ble han nummer to. Det er realiteten, sier Kåre Høsflot.

BEST I NM: Didrik Tønseth tok en knallsterk seier på 15-kilometeren. Her under pressekonferansen etter løpet sammen med Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby. Foto: RICHARD SAGEN

Sundby mener det helt klart bør være en fordel å ha gått dagens 15-kilometer i NM hvis man ønsker å gå samme distanse i VM.

Sundby ville ha gått

– Definitivt, svarer han kontant til Adresseavisen.

– Burde Dyrhaug ha gått?

– Som sagt, hadde det vært meg så hadde jeg gått i dag, sier Sundby.

Herrelandslagstrener Tor Arne Hetland svarer slik på om han rådet Niklas til ikke å gå 15-kilometeren i NM:

– Vi har pratet greit om dette.

Les også

Tønseth kunne endelig juble for gull: – I dag er han rett og slett suveren

– Var det et råd fra deg?

– Til syvende og sist så er det følelsen til utøveren som er viktig, om hvor de tror de kan gå et skikkelig godt skirenn. For Niklas var det tremila.

Vil overbevise lørdag

Det er nemlig lørdagens skiathlon Dyrhaug satser maksimalt på. Håpet er å overbevise på de første 15 kilometerne, som går i klassisk stil. Hetland bekrefter at det er mulig å kvalifisere seg til 15-kilometeren i VM med å vise storform på skiathlon.

– Årsaken til at jeg sto over er rett og slett at jeg skal gå to løp i NM, lørdag (skiathlon) og søndag (stafett), sier Dyrhaug til Adresseavisen

Les også

Treningsleiren ble et rent helvete for landslagsløperen

Han håper å få gå både 15-kilometeren og skiathlon i Lahti.

– Begge to er gode distanser for min del. Det har kun vært én skiathlon tidligere i år. Jeg er veldig sugen på å gå fort på lørdag. I tillegg kostet søndagens tremil i Falun en del. For å være optimalt forberedt til lørdag så ble det slik.

– Har du fått signaler om at du er klar for 15-kilometeren i VM?

– Jeg er ikke fått signaler om at jeg er klar, men jeg håper selvfølgelig at jeg får gå 15-kilometeren der.

Publisert