Petrov fortsetter som Villa-kaptein

<p>Den kreftsyke spilleren vil bidra fra sidelinjen.</p>

Aston Villa's captain Stiliyan Petrov waves to the crowd ahead of their English Premier League soccer match against Chelsea at Villa Park in Birmingham in central England March 31, 2012. Petrov has been diagnosed with acute leukaemia, the Premier League club announced Friday. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
  • Simen Waagsether
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

I slutten av mars kom beskjeden om at Aston Villas kaptein, Stilijan Petrov, hadde fått diagnosen akutt leukemi. Petrov ble sendt til legen med en feber, og prøvene viste at spilleren var rammet av den alvorlige kreftformen. Det ble tidlig klart at 33-åringen var ferdig på fotballbanen, men bulgareren var fast bestemt på å støtte klubben fra sidelinjen. Torsdag møtte Petrov opp på Villa-trening, for å møte lagkameratene.

— Jeg har alltid vært sterk i troen. Jeg vet at jeg må være tålmodig, og tror på at jeg kan bli bedre, sier Petrov til Sky Sports.

Jeg tror den verste tiden er over, og nå skal jeg bare vente på de gode nyhetene .

Veteranen er veldig takknemmelig for støtten han har fått i den tunge tiden.

Meldingene og brevene jeg har fått, hvor personer forteller at de har vunnet over sykdommen, har hjulpet stort. Jeg sier til meg selv at jeg også skal kunne si det samme. Jeg vil aldri stoppe å kjempe , sier Petrov.

Forblir kaptein

Manager Paul Lambert varsler nå at Petrov beholder kapteinrollen neste sesong, selv om han ikke kan bidra ute på banen. Hovedpersonen selv er overbevist om at Lambert er riktig mann for klubben.

— Jeg vet at han kommer til å gjøre en god jobb, for jeg kjenner han godt. Gutta ser lykkeligere ut nå, og det vil være en viktig faktor.

Publisert: