Jakob Ingebrigtsen imponerte, men måtte gi tapt for verdensmesteren

Ble nummer tre på 1500-meteren i Ostrava.

Publisert Publisert

Jakob Ingebrigtsen ble nummer tre i Tsjekkia. Her fra EM i Berlin i august. Foto: Michael Sohn / TT NYHETSBYRÅN

3.40,80. Det ble tiden til 17-åringen på Kontinentalcupen i Tsjekkia, 80 hundredeler bak verdensmester Elijah Motonei Manangoi fra Kenya.

– Jeg er veldig godt fornøyd som klarte å avslutte sesongen på denne måten. Flere dager med sykdom og ingen trening etter at jeg måtte trekke meg fra finalen i Diamond League i Zürich har nok satt noen spor på kroppen, sier Jakob Ingebrigtsen på telefonen etter løpet.

Marcin Lewandowski ble nummer to, en løper som også fikk den samme plasseringen under EM i Berlin, men da var det Jakob Ingebrigtsen som var foran ham på resultatlisten.

– Hadde jeg ikke blitt syk, så tror jeg nok jeg ville hatt han bak meg også her. Men for all del, han gjør et kjempeløp og i dag var det ikke noe nederlag å bli slått av de to som var foran meg i mål, understreker han.

– Godt å avslutte slik

Jakob Ingebrigtsen legger ikke skjul på at det var godt å få en slik avslutning på banesesongen før han går i gang med forberedelsene til en ny sesong.

– Det har vært en sesong som har vært over all forventning for min del. Både med to EM-gull, to medaljer i junior-VM og solide jafs i forhold til mine personlige rekorder, hvor løpet på 1500 meter i Monaco på 3.31,18 overgår det meste. Men jeg mener samtidig at jeg har en god del å gå på videre, mener han.

Etter løpet gikk det veldig lang tid før han kunne få skiftet og komme seg ut på en nedjogg.

– Det var ikke få, både små og store, som skulle ha autografer og selfier etter løpet - og det tok sin tid. Men slikt må vi ta oss tid til etter stevnet, forklarer Sandnes-løperen.

Kan bli månedens utøver

Nylig ble det kjent at 17-åringen kan bli månedens utøver i Europa, da han ble nominert under kategorien månedens mannlige friidrettsutøver.

En liten halvtime etter at Jakob tok tredjeplassen i Tsjekkia, løp storebror Henrik inn til samme plassering på 5000-meter.

– Det er ingen tvil om at begge guttene gjorde sine saker veldig godt her i Ostrava. Jakob merket nok litt til at han hadde vært syk, og manglet litt helt på slutten, men han gjorde et virkelig solid løp, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Han var også mektig imponert over Henrik sitt løp på 3000 meter, som ble løpt veldig i rykk og napp all den tid sistemann i feltet ble tatt ut av løpet etter 3.- ,4.- og 5.-runden.

– Henrik er taktisk veldig smart, samtidig som han har kommet seg opp på et meget solid nivå nå. Noe som virkelig over godt for fortsettelsen, understreker han.

Det var Amerika som vant kontinentalcupen med 262 poeng mot Europas 233. Afrika ble nummer tre med 188, mens Asia-Pacific endte siste med 144 poeng.

Publisert