Keeperhelten: - Min beste kamp noen gang

– Med tanke på hvor viktig den var, så tror jeg dette var min beste landskamp noen gang.

Silje Solberg var Norges beste. Ruud, Vidar / NTB scanpix

GÖTEBORG: Silje Solberg er ikke den som oftest tar frem de store ordene, men etter å ha reddet 59 prosent av skuddene i semifinalen mot Frankrike, kunne hun ikke dy seg.

– Jeg prøvde å beholde roen og plassere meg godt. Da slipper man å gjøre de store utfallene, og det er ofte en fordel som keeper, sier Issy Paris-spilleren, som naturlig nok ble spurt om det hjalp å kjenne de franske spillerne fra serien.

SE BØRSEN DER SOLBERG KÅRES TIL NORGES BESTE:

Les også

Slik vurderer vi finaleklare Norge: - Fantastisk matchvinner

– Kanskje litt, men det var viktigere at jeg hadde et så godt forsvar foran meg. Det ga trygghet, sier Silje, som kom inn 6–3 til Frankrike etter 11 minutter. Da hadde Kari Aalvik Grimsbø bare hatt én redning.

– Kari sa at hun hadde vært litt tenkende. Da reagerer man ofte litt for tregt.

Les også

Thorir Hergeirsson etter EM-thrilleren: – Dette er like pyton hver gang

Nederland i ny utgave

Nederland har fått så flettene har flagret i sine to siste møter med Norge: 26–36 i bronsekampen i OL og 23–31 i VM-finalen i fjor som var avgjort etter 15 minutter.

– Jeg tror de har lært litt nå. De har faktisk seks-åtte bra skyttere som vi må forberede oss på. De er helt klart sterkere enn i de to siste kampene vi har møtt dem, sier Silje, som nøt å spille for et norsk folkehav i Scandinavium, 9008 tilskuere.

– Det var helt nydelig. Norske flagg og heiarop. Det var som å ha hjemmebane, sier jenta, som vokste opp I Nadderudhallen med tribune på den ene langsiden.

Den franske treneren Olivier Krumbholz sa fredag at han hadde verdens beste forsvar. Etter semifinalen kom Silje Solberg med en liten, lavmælt korrigering.

– Nei, det er det nok vi som har.

Også Nora Mørk gleder seg til å måte Nederland. Det betyr nemlig møte med lagvenninnen fra Györ, Nederlands «Nyckelspiller» Nycke Groot.

– Hun er veldig god og har et stort repertoar, men jeg tror jeg har noen tips å gi om hvordan vil skal stoppe henne, sier Nora, som scoret på syv av 15 skudd, inkludert fem av fem straffekast.

Finalen spilles søndag kl. 18.00.