Skulle legge opp – så vant hun 262.000

Caroline Westrup er golfproffen som syntes det gikk så dårlig at hun ville legge opp. En førstepremie på 262.000 endret planene.

Publisert Publisert

Caroline Westrup hadde nesten gitt opp spillerkarrieren som proff da hun slo til med sin aller første seier. Nå tenker hun på opprykk til LPGA-touren. Foto: Jan E. Espelid

  • Arne Hole
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er tøft å hevde seg i proffgolfen. Etter å ha misset cutten på de tre siste turneringene på Symetra Tour i USA, var ikke jenta fra Lommedalen særlig oppstemt. Hun søkte seg jobb som college coach og vurderte å slutte som proff etter 62 turneringer uten seier. Så satt det meste.

— Dette er alt jeg har drømt om, og mer. Endelig, endelig, kan jeg si at jeg har vunnet min første profesjonelle turnering! sa en jublende glad Caroline til Symetra-tourens hjemmeside. Symetra Tour er nivået under LPGA-touren, der Suzann Pettersen spiller. Og plutselig er ikke LPGA-drømmen så fjern for jenta som er datter av den tidligere sportssjefen i golfforbundet, svenske Charlie Westrup. Men Caroline har byttet statsborgerskap og er norsk.

Ikke så langt fra LPGA

Med seierssjekken på 262.000 kroner – årets største førstepremie på Symetra – bykset Caroline opp fra 55. til 14.-plass på pengelisten. De ti beste rykker opp til LPGA-touren neste år.

— Dette kan meget vel være et vendepunkt i livet, et punkt som endrer alt. Jeg har satt meg selv i en god posisjon for å sikre LPGA-kortet neste sesong, sier 29-åringen, som fra før hadde to topp-ti-plasseringer. Men den siste tids resultater gjorde at optimismen var nesten borte.

— Da jeg kom hjem fra Milwaukee var jeg nærmest der at jeg ville slutte og starte en ny karriere, sier hun til Symetra Tour og forteller at hun hadde sett seg ut en jobb som collegetrener.

Tutta gratulerte

Gratulasjonene har selvfølgelig strømmen inn til den norske jenta, inkludert fra Suzann Pettersen: «Gratulerer med godt utført jobb».

For nå er det nettopp det Caroline Westrup fortsatt har – en spennende jobb.

Turneringen Bærums-jenta vant heter Sioux Falls GreatLIFE. Hun var 12 slag under par og vant med to slag til gode på sin svenske venninne, Dani Holmqvist. Det etter en birde fra halvannen meter på det siste hullet.

— Jeg skalv som et aspeløv over den putten, jeg var så nervøs. Jeg sa til meg selv at jeg ikke måtte slå den hardt, forteller Caroline Westrup.

Heretter er det konkurrentene som skal være nervøse?

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Denne mannen skal gjøre Eurosport stor i Norge

  2. Tutta gir ikke opp å få Tiger Woods til Oslo

  3. Trump ringte norsk golfstjerne midt i valgkampen: - En viktig støttespiller

BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.

  1. Golf