Haaland: – Hyggelig å slå Messi og Ronaldo, men jeg skulle scoret flere mål

Erling Braut Haaland har gjort noe ingen andre har klart, men er mest opptatt av at han skulle scoret flere mål.

Publisert Publisert

En av verdens beste midtstoppere, Kalidou Koulibaly, måtte utrolig nok konstatere at 19-åringen Erling Braut Haaland ble for god gang etter gang. Foto: Fredrik Refvem

  • Egil Ø. Nærland

RED BULL SALZBURG-NAPOLI 2–3

Les også

Vi fulgte kampen minutt for minutt

SALZBURG: – Hyggelige tall du nevner, men akkurat nå er jeg forbannet, er det første Erling Braut Haaland sier når Aftenbladet møter 19-åringen etter at han har scoret sitt femte og sjette mål i Champions League.

– Forbannet fordi jeg ikke laget flere mål, understreker han. Det sier alt om guttens ærgjerrighet.

Ingen over, ingen ved siden

Tallene vi nevner: Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, verdens to beste fotballspillere gjennom en årrekke, brukte henholdsvis 17 og 19 kamper i Champions League før de hadde scoret seks mål.

Haaland brukte tre!

Ingen andre i hele verden har klart det samme.

Karim Benzema, Real Madrids franske spiss, scoret fem mål på sine tre første CL-kamper, den gangen for Olympic Lyon.

Les også

Utrolig rekord for Haaland i Champions League

Les også

Liverpool endte tapsrekken på bortebane med storseier

Ingen tvil, Erling Braut Haaland har scoret sitt sjette mål på tre kamper i Champions League og overgår absolutt alle, inkluder Messi og Cristiano Ronaldo. Lagkameraten Zlatko Junuzovic stormer til. Foto: Fredrik Refvem

For brynegutten beviste nok en gang at han allerede holder et nesten utrolig høyt nivå. Tre mål mot Genk og ett mot Liverpool ble fulgt opp av to mot SSC Napoli.

Feide over Koulibaly

Tenåringen og lysluggen sveipet rundt med en av verdens beste midtstoppere, Kalidou Koulibaly, som var han en vaskefille. Naturlig nok blir han møtt av en enorm skokk mediefolk når han entrer den såkalte mix-sonen, men Erling lar flokken vente til han har snakket med Aftenbladet.

– Jeg skulle laget flere mål, sier han selvkritisk og i visshet om at når Red Bull Salzburg slipper motstanderen til tre ganger, må han score enda mer for å vinne.

For det er det han vil, han vil vinne. Alltid. Selv etter tre uker på sidelinjen med skade. Det er var derfor han sto 90 minutter. Og som han sto.

Les også

Grensesprengeren Messis store kveld

Les også

Haaland starter mot Napoli. Treneren lovpriser Bryne-guttens personlighet

Brukte sin mentale styrke

– Jeg hadde krampe i begge leggene, men jeg hadde ingen tanker om å ga av. Det blir en mental greie å stå på og ikke gi seg, forklarer Erling.

– Jeg syns jeg gjorde en god figur, tilføyer han beskjedent.

– Hadde du noen verbale utvekslinger med Koulibaly og forsvarerne til Napoli?

– Ja, litt, de var småsure på meg, likte nok ikke at jeg scoret to ganger, smiler han lunt, men syns det er surt å stå igjen med null poeng etter kampen på hjemmebane, på Red Bull Arena.

– Napoli er jo et utrolig godt lag, og de er bedre enn de var da vi slo dem 3–1 her i Europa league i vår, men vi skulle ikke tapt, understreker Erling Braut Haaland.

Han har ikke gitt opp å spille Red Bull Salzburg videre fra gruppen, men det betyr ganske sikker at Genk må slås i Belgia, og det betyr at laget må ta tre poeng fra Liverpool i Salzburg og kanskje overraske med poeng i Napoli.

Publisert
  1. Red Bull
  2. Erling Braut Haaland
  3. SSC Napoli
  4. Lionel Messi
  5. Karim Benzema