«En av årets beste kamper for Brann - men det kostet oss dyrt»

Doddo er glad for å se kollektivet Brann blir bedre, men liker dårlig at to nøkkelspillere må stå over neste kamp.

Erik Huseklepp og Amadiya Rennie feirer sistnevntes scoring, som ga Brann seieren mot Strømmen.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Mot Strømmen spilte Brann en av sine beste kamper for året. Til tider dominerte de oppgjøret fullstendig. Det skyldes først og fremst en formidabel kollektiv innsats. Det er slutt på de tider der spillerne kjemper hver for seg. Mot Strømmen var det en samlet gjeng som løp og duellerte, spillerne sto opp for hverandre. Dermed begynte også den offensive biten å fungere. Sjelden har jeg sett Brann treffe med så mange løp og pasninger.

Men Brann er nå en gang Brann. Selv i slik kamper som dette, der de eier spillet fullstendig, vet de å slippe inn mål og skape spenning, helt til aller siste sekund.

Les også

Gikk tre år uten å score – i Brann har han to mål på fire kamper

Strømmens første mål kom tilsynelatende ut av det store intet, men allerede mot Hønefoss så vi at Brann spilte med litt for stor risiko i de bakre rekker. Forsvaret står i overkant høyt oppe. Hønefoss grep aldri mulighetene som bød seg, det gjorde derimot Strømmen. Så selv om Brann hadde stått for absolutt alt de første 26 minuttene, var det ikke de som tok ledelsen.

Doddo, blogger om Brann.

Brann var såpass overlegne i alle av spillets faser at jeg ikke tvilte på at de ville komme tilbake, og de gjorde med flere gode angrep. Da Skaanes i det 84. minutt satte inn Branns tredje for dagen var jeg rimelig sikker på Brann-seier. Men allerede to minutter etterpå var det full spenning igjen. Innbytter Konate ble felt av Leciejewski. Rødt kort, og et straffepark som innbytter Alex Horwath var sjanseløs på.Brann rodde seieren i land, og sikret dermed tre uhyre viktige poeng.

Les også

Huseklepp ler av ertingen fra tribunen

Men seieren kostet oss dyrt. At Brann har spilt ni kamper på rad uten tap skal troikaen Demidov, Acosta og Leciejewski ha mye av æren for. I neste serierunde mister vi to av dem.

Heldigvis er det flere spillere som for alvor har meldt seg på. En av dem er Huseklepp. Mot Strømmen var han strålende, og samarbeidet hans med Ruben Kristiansen har gitt Brann en ny dimensjon. En annen kar som stadig oftere viser seg fra sin beste side er Fredrik Haugen. Pasningen hans i forkant av Rennies skåring var det høy kvalitet over.

I det hele tatt er det lite å utsette på de elleve som startet. Brann ligner mer og mer et samkjørt lag, de ligner mer og mer på et opprykkslag.

Last ned Ballsparks nye Brann-podkast via iTunes her.

Publisert: