Spillerne avviser ukultur i Brann

Trener Lars Arne Nilsen er klar på at alkoholforbudet ikke må sees i sammenheng med spillernes oppførsel. Selv avviser spillerne at det finnes en ukultur i klubben.

- OK MED ALKOHOLFORBUD: Erik Huseklepp avviser at det finnes en ukultur i Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I Brann-leiren stiller de seg uforstående til antydningene om en ukultur blant klubbens spillere. Trener Lars Arne Nilsen sier at han ikke har noe å utsette på spillernes oppførsel siden han kom til klubben, og at det ikke ligger noe mer bak alkoholforbudet enn at det er en politikk han har brukt i alle trenerverv.

— Det er slått veldig stort opp at vi skal gjøre alt vi kan for å bli best mulig. Det dreier jo seg bare om det. Vi skal bygge opp en god treningskultur, og da er søvn, hvile og livsstil viktig, sier Nilsen.

INNFØRER ALKOHOLFORBUD: Brann-trener Lars Arne Nilsen.

— Det finnes ikke et alkoholforbud i andre klubber vi har snakket med. Hvorfor innfører du det her? - Hvis ingen andre klubber har alkoholforbud, betyr det at vi er i forkant. Alkohol kan vi klare oss uten i sesong. Vi skal ha sunt folkevett, men det er ikke lov til å gå på byen og drikke øl, sier han.

Les også

Brann-spillerne får alkoholforbud under ny trener

— Blåst ut av proporsjoner

I januar omtalte Bergens Tidende at Marcus Pedersen og Kristoffer Barmen var blitt straffet av Brann etter gjentatte barbesøk. Sistnevnte tror ikke at slike episoder har vært med på påvirke avgjørelsen.

— Ting blir blåst ut av proporsjoner overalt utenom i garderoben, det gjelder både saken fra i vinter og saken om alkoholforbudet, sier Barmen, som ikke har noe å utsette på forbudet.

— Lars Arne har lagt noen retningslinjer, og de må vi bare følge. Det spiller ingen rolle for min del, sier han.

- Har det vært en ukultur i klubben?

— På ingen måte, sier 21-åringen og legger til:

— Dette er noe Lars Arne har tatt med seg fra tidligere. Det er en del av hans filosofi. Han har sett at det fungert før, så da gjør han det her også.

Les også

- Alkoholforbudet viser at Brann har hatt et problem

— Aldri vært et problem

Heller ikke Erik Huseklepp, som er blant dem med lengst fartstid i Brann, mener det finnes en ukultur blant klubbens spillere.

— Det har aldri vært et problem her, så vidt jeg kan huske, sier Huseklepp.

- Hva tenker du om alkoholforbudet?

— Det er kommet inn en ny trener med nye regler og standpunkter, og det må man bare forholde seg til, sier han.

- Er et forbud greit for deg?

— Det er greit for alle, det.

Det er den oppfatningen treneren også er av.

— Det virker sånn. Vi har ikke snakket så mye om det. Det er kun i media at det er blitt slått opp som en stor sak, sier Nilsen.

Publisert: