Zuccarellos Rangers ble ydmyket. Det kan være gode nyheter for Norge

New York Rangers var sjanseløse i den femte kampen og er dermed ute av sluttspillet.

Pittsburgh Penguins — New York Rangers 6-3 (2-2, 4-0, 0-1) - (4-1 i kamper)

Allerede i første runde ble drømmen om Stanley Cup knust for Mats Zuccarello og New York Rangers. Det femte oppgjøret mot Pittsburgh Penguins, på bortebane, måtte vinnes for å bevare håpet, men hjemmelaget var totalt overlegne og sendte gjestene hjem til New York som slakt.

Dermed er NHL-sesongen over for Mats Zuccarello. Det kan bety at nordmannen blir spilleklar for Norge til VM i Russland som starter i mai.

Les også

NHL-ekspert: – Tror Zuccarello spiller VM

Rangers fikk drømmestart

— Mats Zuccarello stiller også opp dersom han er klar og skadefri. Det har aldri vært noe tema. De siste mesterskapene har han enten vært opptatt med sluttspill eller vært skadet, sa landslagstrener Roy Johansen til Aftenposten tidligere denne måneden.

Mats Zuccarello og New York Rangers ble rundspilt i Pittsburgh. Charles Leclaire, Reuters

New York Rangers skal også ha en finger med i spillet når det skal avgjøres om Zuccarello spiller mesterskapet for Norge eller ikke.Bare 62 sekunder var spilt da New York Rangers fikk en drømmestart på oppgjøret i Pittsburgh. Dan Girardi fyrte av et skudd, og Rick Nash styrte pucken i nettet.

Og gjestene fortsatte positivt etter å ha tatt en tidlig ledelse. Men så slo hjemmelaget tilbake. Perioden var halvspilt da Carl Hagelin lurte inn utligningen bak New York Rangers-keeperen, og dermed var like langt.

Det gikk bare sekunder fra utligningen til gjestene var tilbake i ledelsen. Denne gangen etter en heldig scoring, der en av vertenes spillere sparket pucken i eget nett.

Rundspilt i den andre perioden

Det var en åpen og fartsfylt åpningsperiode. Og som tidligere i kampen, slo Pittsburgh Penguins tilbake, da Phil Kessel hamret pucken i det lengste krysset.

De neste 20 minuttene ble et mareritt for Zuccarello og co. Uavgjort ble til 6-2 til hjemmelaget etter scoringer av Bryan Rust ganger to, Matt Cullen og Conor Sheary. Superstjernen Sidney Crosby var som vanlig i det umulige hjørnet, og danset til tider rundt med Rangers-spillerne.

Med cirka 15 minutter igjen å spille reduserte Chris Kreider for gjestene i overtallspill, da han styrte et skudd fra Raphael Diaz i nettet. Det ble med den ene reduseringen, og dermed er Pittsburgh Penguins videre i sluttspillet, mens New York Rangers er ferdig for denne sesongen.

Dermed ble det en tung sesongavslutning for Mats Zuccarello. Men nordmannen kan se tilbake på en sterk sesong, der han blant annet har slått sin egen rekord for målpoeng i NHL.