Nå må idrettstoppene svare kulturministeren om pengebruken

Lederne i Norges idrettsforbund (NIF) må forklare kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) hvorfor de mener det er feil å vise fram sine egne reiseregninger.

INN PÅ TEPPET: Kulturminister Linda Hofstad Helleland har innkalt idrettstoppene til møte. Foto: NTB scanpix

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Statsråden sier til VG at hun har invitert ledelsen i NIF til et møte fredag for å snakke om åpenhet rundt pengebruken i forbundet.

Les også

Fotballpresidenten ville ikke uttale seg etter åtte timers styremøte

— Jeg vil høre hva de tenker om sin egen åpenhetspraksis, og hvordan de vil ivareta legitimiteten i norsk idrett fremover, ved å ha en åpenhetspraksis som oppfattes som tilfredsstillende i resten av samfunnet, sier Hofstad Helleland.

Hun legger til at hun ser fram til å høre hvilke tiltak de iverksetter for at organisasjonen skal fremstå som åpen og transparent.

Idrettsforbundet får 87 prosent av inntektene sine fra det offentlige. Men siden man ikke er underlagt offentlighetsloven, er innsynsmulighetene svært begrenset.

— Jeg vil vurdere i hvilken grad offentligheten har innsynsmuligheter i dag, slik at man har en reell kontroll på hvordan pengene forvaltes, sier kulturministeren.

Hofstad Helleland understreker at hun sikter til sentralleddet i NIF og understreker at hun ikke har til hensikt å ramme små idrettslag eller frivillige. (©NTB)

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Brækhus hardt ut mot Norges Idrettsforbund: - De ønsker full kontroll på meg

BT anbefaler

– Det er trolig det mest forurensende området jeg har vært borti

Tekstilindustrimuseet i Salhus måtte stenge på kort varsel. – Det var ikke ett eneste sted i kjelleren uten…

LES SAKEN