Brann møter rå kraft, vilje og moral

I fjor fikk Brann bank av fysisk sterke Mjøndalen på Stadion i cupen.

GLEDE: Pur glede hos fysisk robuste Mjøndalen over avansement til å møte Brann i kvaliken.
 • Kommentator
 • Tore Strand
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

KOMMENTAR: Nå må Brann gjøre seg klar til to nye knalltøffe dueller mot Vegard Hansens krigere.

Som spiller var Mjøndalen-treneren selv en hærfører og en tøffing som ikke vek unna i duellene. Den stilen har han innprentet i mannskapet han har ført fra 3. div. til en posisjon der de er 180 minutter fra spill i eliteserien.

Les også

Drama da Mjøndalen ble Branns motstander

Jeg har en mistanke om at Rikard Norling var fornøyd med det hele så lenge Bærum ledet. For Mjøndalen sto frem som det mest solide laget av de to, selv om Bærum viste sine kvaliteter med å både score og skape den største sjansen i tillegg.

Lur spiss i Kapidzic

Mjøndalen er godt organisert bakover på banen, i tillegg til at de skaper mange farligheter på dødballer. Den kollektive styrken er lagets fremste våpen. Christian Gauseth som har scoret fem mål på de tre siste seriekampene fikk rødt kort mot Bærum og må stå over mot Brann, men jeg tror ikke det er noen stor svekkelse for Mjøndalen.

For den som skaper mest og som er den fremste målscoreren er danskbosniske Sanel Kapidzic. Han er en lur spiss som kan være usynlig i store deler av kampen, for så å dukke opp med avgjørende bidrag. I går scoret han og sørget dessuten for straffe. Og i seriespillet har han notert seg for hele seksten scoringer.

Dermed vant Mjøndalen 4-1 ett år etter at de måtte strekke våpen med samme sifre hjemme mot Ranheim. I Mjøndalen vil nok mange mene at alle gode ting er tre for laget som er inne sin tredje, strake kvalifisering.

Bør være god nok

For Brann sin del kan de støtte seg til statistikken som forteller at eliteserielaget har vunnet ni av de tretten kvalifiseringene som er spilt. Det siste laget som ikke klarte det var Hønefoss i 2010. Brann fikk et forvarsel på hva som venter i 3. runde i cupen i fjor. Er Brann klar til å ta den fysiske utfordringen mot Mjøndalen, bør de være gode nok til ikke å skjemme statistikken som forteller at eliteserielagene er best i dobbeloppgjørene som venter.

Publisert
 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Mjøndalen IF
 4. SK Brann
BT anbefaler

– Det har vært tøft for oss både fysisk og psykisk

Fortsatt står ettersendt bagasje stablet oppå hverandre på Flesland.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

 2. «Sex med gråtende ofre er ikke alltid voldtekt i dag. Loven bør endres.»

 3. Det er fleire rotter i Bergen sentrum enn før, meinar skadedyrkontrollørar

 4. Fant blindpassasjerer på lasteskip: – De hadde vært der i ti dager

 5. – En fantastisk følelse

 6. Vil øke produksjonen i Hardanger: – Vi profitterer på klimaendringene