Brann-treneren: - Orlov har en sterk posisjon i spillergruppen

Jakob Orlov har gått fra å være til salgs til å bli kaptein i Brann.

Jakob Orlov scoret 1-0-målet i kampen mot Bodø/Glimt på Brann stadion.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Flere hevet kanskje øyenbrynene da Jakob Orlov dukket opp med kapteinsbindet rundt bicepsen i Branns forrige kamp. For Orlov har ikke alltid vært like sentral i klubben.

I fjor reiste han til Sverige om sommeren for å bli lånt ut til Hammarby, etter å ha blitt benket av Lars Arne Nilsen. I et intervju med Expressen sa Orlov at han ikke kjøpte trenerens forklaring på hvorfor han ikke fikk spille.

Etter nyttår stilte Orlov igjen på Brann-trening, men det var klart at både hans agent og Brann jobbet aktivt for å selge spissen. Da det ikke skjedde, bestemte Nilsen og Brann seg for å gjøre alt for å utnytte svensken som kostet fire millioner da Brann kjøpte ham fra Gefle i 2014. I år har Orlov startet tre kamper for Brann og scoret to mål. Han er dermed lagets toppscorer. Sist kamp, mot Viking, var han også kaptein.

Trener Nilsen sier følgende om kontrasten mellom Orlov i fjor og det spissen opplever nå.

— Det har litt med at vi har lagt opp spillet litt etter hva Jakob er god på. Han er god når vi gjør det, sier Nilsen, og presiserer.

— Jeg har alltid sagt at Jakob er en god spiss, men at vi ikke har klart å spille ham god og ikke hatt typene til å gjøre det. Men det har vi nå. Da blir han god også, sier Brann-treneren.

Les også

Skadeplaget Demidov usikker til Sogndal-duellen

Orlov: — En ære

Verken kaptein Vadim Demidov eller visekaptein Azar Karadas spilte mot Viking, og valget falt dermed på Orlov.

TAKLER KAMPPROGRAMMET: Jakob Orlov mener det er uproblematisk å spille mange kamper: – Resten av verden klarer det, så da burde vi også det. Det er jo kamper som er det gøyeste, sier han. Her i duell med Vikings Bjørn Daniel Sverrisson.

— Det var vel kanskje en ære. Jeg legger ikke så mye vekt på det at jeg er kaptein. Det er mer laget som er viktig for meg, sier Orlov.At han fikk kapteinsbindet av Nilsen hadde ikke Orlov ventet, selv om han har vært kaptein tidligere i treningskamp.

— Det er klart jeg var overrasket. Jeg så ikke den komme, sier Orlov.

- Er det et symbol på at du har fått en bedre standing i Brann?

— Jeg har hatt samme standing hele tiden. Jeg har tilhørt Brann, og det gjør jeg fortsatt. Jeg har sagt tusen ganger nå at Lars Arne vet hvor jeg står, og jeg vet hvor han står. Jeg jobber 100 prosent for Brann, understreker Orlov.

Les også

Gedigen Viking-nedtur: Drama da Brann avgjorde i siste sekund

Branns faste kaptein Demidov velsigner valget av Orlov.

— Det er tredje året jeg spiller med Jakob. Han er en type som aldri gir seg. Det var et riktig valg, det.

Sentral spiller

- Er Orlov i ferd med å bli mer og mer sentral i laget ditt, Nilsen?

— Det er vanskelig å si. Jakob har alltid vært sentral. Han har spilt i det siste, scoret mål og han var et naturlig valg som kaptein da Vadim og Azar ikke spilte.

Tidligere i år ble Orlov utelatt til Branns bortetur til Aalesund. Da sparket han i en vannflaske og forlot treningen i sinne. Etterpå forlangte han et møte med trener Nilsen der han krevde en forklaring. Den oppførselen ble hyllet av Nilsen offentlig. Treneren likte svært godt at Orlov sa fra direkte til ham i stedet for å sutre i garderoben. Måten Orlov har reagert på de siste månedene har bidratt til at han nå er kaptein.

— Typen han er og respekten han har i garderoben bidrar til det. Han har en sterk posisjon i gruppen på en positiv måte og håndterer godt det som skjer. Og så har han erfaring og han går i krigen, sier trener Nilsen og understreker at han aldri har hatt problemer med Orlov.

— Han er en suveren type. Profesjonell.

- Uviktig hvem som scorer

Med sine to mål på totalt fire kamper kan man si at Orlov har levert varene denne sesongen. Men av de andre angriperne er det bare Azar Karadas og Erik Huseklepp som har scoret. De står med ett mål hver.

— Så lenge laget vinner, er ikke det noe å legge vekt på. Hvem som gjør mål spiller ikke noen stor rolle, mener Orlov.

HER ER VÅR SISTE BALLSPARK-PODCAST:

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk