Doddo om Riises Brann-flørt: - Er dette en spøk?

Bør Brann signere John Arne Riise, spør Doddo i bloggen sin.

John Arne Riise sier han godt kan tenke seg å spille for Brann.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
BTs Brann-blogger Doddo.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

John Arne Riise trenger strengt tatt ikke noen nærmere presentasjon. Ingen har spilt flere landskamper for Norge enn ham (110), og han er en av Norges mest vellykkede utenlandsproffer gjennom tidende.Han har spilt for store klubber i den franske ligaen, i den italienske og i den engelske. Aller mest kjent er han for perioden i Liverpool, der han blant annet var med på å vinne Champions League i 2005. Men tiden går, også for gjennomtrente og ungdommelige Riise, og den siste klubben han spilte for – Dehli Dynamos FC – klinger ikke like fint som verken Roma eller Monaco.

Karrieren til den 35 år gamle sunnmøringen (fyller 36 i september) er på hell. Riise har imidlertid ingen planer om å legge fotballskoene på hyllen med det første. Han ønsker å fortsette i fire-fem år til, og aller helst ønsker han å fortsette i Brann.

Les også

Derfor havner ikke Riise i Aalesund

Et ønske som kommer som et lite sjokk på oss Brann-supportere. Vi er ikke vant til at kjente navn vil til Bergen. De som kommer til byen har vi knapt hørt om før de debuterer for Brann.

Det første som slo meg da ryktet begynte å gå om at han ville til Brann var at dette var en spøk. En verdensvant, godt gasjert spiller med stort navn vil vel ikke til Brann? Uttalelsene han kom med i TV 2s studio etterlater imidlertid ingen tvil. Dette er hva han sa til programleder Jan-Henrik Børslid:

— Jeg digger Bergen. Når jeg setter meg på flyet og kommer hit kribler det i magen. Jeg synes det er en fantastisk by, og jeg møter hyggelige folk som smiler, sa Riise.

Børslid la til at han syntes det hadde vært hyggelig å se Riise i Brann-drakten.

Les også

Klubbløse Riise: - Det er flere klubber i Norge som vil ha meg

— Det hadde vært hyggelig å være der også, samtykket Riise.

Men vil vi ha ham? Hvis han godtar Branns lønnstak, er det ingen grunn til å stusse. Hvis det er noe det profilløse Brann-laget trenger, så er det en profil. Publikum hadde blitt nysgjerrig, media hadde blitt euforiske, og etter all sannsynlighet hadde han forsterket Brann.

John Arne Riise hadde solgt billetter og partoutkort for Brann.

Nå spiller han riktignok i den ene posisjon der jeg mener at Brann ikke trenger forsterkninger, men Riise kan nok inneha andre plasser enn venstrebacken.

Riise er ikke i samme form som han var da han herjet på Anfield, men det vil overraske meg stort om han ikke vil være en tilvekst til både eliteserien og Brann.

Les også

Brann: - Riise må bare ringe oss

Hvis Brann må bryte lønnstaket, som de etter mange interne debattrunder og mye mediaturbulens, har innført, bør de imidlertid si nei til John Arne Riise. Så god er han neppe, og det ville vært idiotisk å bryte lønnstaket for andre gang på bare fire forsøk. Dessuten er det, som antydet, ikke en venstreback Brann først og fremst behøver.

Dermed antar jeg denne flørten vil stanse før det kommer til et kyss. Riise godtar neppe å spille for under én million kroner i året. Det bekrefter han overfor TV2:

— Jeg vet de har satt tak (i Brann) og snekret det sammen, men det er kanskje noen utenom klubben som kan hjelpe litt.

Når det gjelder Brann skal man aldri si aldri. Det som er vedtatt den ene dagen kan være glemt den neste, det vet tydeligvis Riise bedre enn noen. Derfor er det ingen umulighet at Riise blir Brann-spiller.

At realiteten skulle innhente Riise, at han erkjenner at ingen norsk klubb er villig til å gi ham flere millioner i årslønn, er mindre sannsynlig at vil skje.

Uansett er Brann neppe interessert, for hvis de hadde vært det, hadde de ikke bedt Riise om å ringe dem – slik sportssjef Rune Soltvedt har gjort – da hadde de ringt Riise.

John Arne Riise flørter med Brann, men han kryper ikke for dem.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk