Brann-treneren mener Braaten blir misforstått fordi han er laid back

Lars Arne Nilsen får støtte fra Kjetil Rekdal.

Daniel Braaten før avreise til Florida.
 • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er ikke rett at Daniel Braaten ikke er godt trent. Han blir litt misforstått fordi han er en laid back type, men han er en veldig seriøs fotballspiller som trener godt og tar vare på kroppen sin. Daniel er 33 år og gjennomtrent, sier Lars Arne Nilsen.

Brann-treneren er akkurat ferdig med å lede en av øktene på lagets treningsleir i Florida. Til USA har han med seg to prøvespillere, Daniel Braaten og Thomas Drage, som begge jobber for å overbevise Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt om at de er fornuftige signeringer å satse på.

TRIVES: Daniel Braaten sier han trives på Brann-trening så langt. Han ble med på treningsleir til Florida for å vise seg frem for Brann. Foto: Øystein Vik

Nilsen har fått med seg at det er en del skepsis til Braaten. Et eksempel på den skepsisen er BT-kommentator Anders Pamers utsagn om at Braaten "ikke har rykte på seg for å være en atlet", som han kom med i denne utgaven av Ballspark.— Braaten forsvinner fullstendig ut av kamper på sitt verste og har fem mål på sine fem siste sesonger. Jeg har veldig begrenset tro på at Braaten kan heve og styrke Brann, sa Pamer.

Rekdal: Ingenting å utsette på Braaten

Nilsen mener nettopp Braatens tilsynelatende avslappede holdning på banen gjør at han blir misforstått.

— Folk kan tro at han ikke er på og ikke seriøs, men det er ikke mitt inntrykk. De som har spilt sammen med ham, sier han er seriøs og trener mye. Han henger godt med så langt. De som møter ham sier han er sterk som en bjørn, sier Nilsen.

Braaten var ikke på sitt beste under fjoråret i Vålerenga, og angriperen beskrev selv 2015 som sin dårligste sesong etter at han ble senior, da han ble intervjuet av BT før avreise til USA.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier han opplevde at fjoråret med Braaten gikk i rykk og napp, men at han kunne fått ny kontrakt med hovedstadsklubben om Vålerenga hadde hatt bedre økonomi.

— Daniel var veldig god på sitt beste, sier Rekdal, og fortsetter.

— Han er fantastisk i garderoben, flink på feltet og spesielt dyktig overfor de unge på laget. Han er veldig seriøs og trener godt. Jeg har ingenting å utsette på Daniel, sier Rekdal.

Vålerenga-treneren sier han ikke blir overrasket om han møter Braaten i Brann-drakt kommende sesong.

— På sitt beste er han uten tvil god nok for eliteserien. Potensialet hans når han er godt trent og har tillit, er stort. Da kan han uten tvil være et aktivum i eliteserien, mener Rekdal.

Braaten: De som kjenner meg, kjenner meg

Når BT snakker med Braaten etter trening i Florida, og forteller om at Nilsen og Rekdal har skrytt av ham, og om Nilsens observasjon om at han blir misforstått, sier Braaten dette.

— Det er godt mulig det er slik det er. Jeg må bare oppføre meg ordentlig, være hyggelig og et godt medmenneske. De som kjenner meg, kjenner meg, sier Braaten. Angriperen forteller videre at han har kost seg på trening så langt med Brann.

— Det har gått greit. Det er bra nivå og fine treninger, sier Braaten.

Nilsen sier det er for tidlig å si om det blir et tilbud til Braaten eller ikke, men det er på det rene at Brann ønsker seg flere vinger. Og Braaten har mye erfaring som kant i 4-3-3. — Både Daniel Braaten og Thomas Drage har glidd fint inn i gruppen. De er flotte typer. Men det er for tidlig å konkludere med noe, sier Nilsen.

HER ER VÅR FERSKESTE BRANN-PODCAST:

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Daniel Braaten
 3. SK Brann

Les mer om dette temaet

 1. Serena Williams kan tangere Graf: - Knapt til å tro

 2. Drammen bekrefter: Kjelling fortsetter som TV3-ekspert

 3. Sendte City til finale mot Liverpool - så måtte han ut på båre

 4. - Er det mulig mot Frankrike, er det mulig mot alle

 5. Keeperhelt Erevik ofret ikke degraderingen en tanke

BT anbefaler

– Han var en frisk og sprek ung mann

Bergen City Marathon 2022 vil trolig først og fremst bli husket for det tragiske dødsfallet som skjedde i forbindelse…

LES SAKEN