Nicki Bille solgt til fransk klubb

— Jeg tror dette er det perfekte stedet å spille fotball og nyte familielivet, sier Nicki Bille Nielsen.

Nicki Bille Nielsen forlater norsk fotball. Morten Antonsen

Rosenborg og den franske klubben Évian FCer blitt enige om en overgang for Nicki Bille Nielsen (26). Det bekrefter sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til Aftenposten.

— Evian tok kontakt og sa at de ønsket å kjøpe Nicki, og det var vi i RBK og Nicki selv positive til, sier Hoftun.

Bille: - Ny start for meg

Nicki Bille har skrevet under en treårskontrakt og avtalen med Évian, som endte på 14. plass i franske Ligue 1 i fjor, trer i kraft umiddelbart. Spissen deltar på sin første Évian-trening i morgen, tirsdag.

Ifølge flere franske medier ligger overgangssummen på rundt fire millioner kroner.

Til Évian FCs nettsider uttrykker 26-åringen stor glede.

— Jeg er veldig fornøyd. Dette er en mulighet for meg å få komme hit. Jeg har diskutert dette med noen danske venner og vi er enige om at Évian FC og jeg er skapt for hverandre. Dette er en ny start for meg. Jeg tror dette er det perfekte stedet å spille fotball og nyte familielivet. Jeg vil gi alt på banen for laget mitt og for klubben. Jeg er virkelig spent på å begynne, sier han.

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun. NTB scanpix

— Har hatt utfordringerNielsen kom til Rosenborg i 2013, og brukte ikke lang tid på å markere seg som en profil i norsk fotball.

Flere ganger har det stormet rundt dansken, senest da han ble arrestert etter en episode med politiet i København i påsken. Det ble hevdet at han skulle ha bitt en politibetjent. Forrige uke ble spilleren tiltalt av København-politiet.

— Nickis tid i RBK har inneholdt mye forskjellig. Og han har hatt sine utfordringer utenfor bannen. Da det kom en interessert klubb, så var det til det beste, sier Erik Hoftun.

- Vil dere hente en erstatter?

— Det er for tidlig å si, sier RBK-lederen som heller ikke ønsker å kommentere overgangssum.

24 mål på 50 kamper

- Hva taper dere ved å miste Nicki Bille?

— Nicki har jo vært en fargeklatt i klubben, og han har skapt stor interesse for klubben blant veldig mange, egentlig. Han har levert bra på banen i perioder og vært et friskt pust som etter hvert har gjort ham til en profil. Så på en måte er det litt synd, han er en fantastisk fin gutt, men nå ble det naturlig at veiene våre skiltes.

Nicki Bille Nielsen rakk å få med seg 50 kamper i RBK-drakten og scoret til sammen 24 mål i cup og serie.

Tidligere RBK-helt Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener salget er en god avgjørelse.

– Salget er helt riktig. Nicki Bille var en populær spiller blant fansen. Men sportslig sett har han ikke kommet opp på det nivået han og klubben har ønsket, sier Mini.

Aftenposten har forsøkt å komme i kontakt med Nicki Bille Nielsen selv, og hans agent Nikola Juric, uten å lykkes.