– En stor drøm å komme til tourfinalen

Christian Ruud mener tennis-sønnen Casper nå har vist at han virkelig har noe å gjøre i ATP-finalen.

IMPONERTE - IGJEN: Casper Ruud (t.v.) viser frem troféet etter å ha vunnet San Diego Open søndag. Triumfen imponerte faren Christian Ruud.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Med sin 8. plass på årsrankingen etter nattens seier i ATP 250-turneringen i San Diego, er 22-åringen inne på listen over de som får spille sesongavslutningen - tourfinalen i Torino. Der deltar de åtte beste fra 2021.

– Det har vært en stor drøm å komme dit og det vil være kjempestort, men jeg tør ikke være sikker på noe. Det er mange gode spillere som lurer bak og som kan plukke rankingpoeng i de turneringene som gjenstår, sier Christian Ruud til VG.

På ferie på Maldivene kunne tennispappaen nok ha ønsket seg bedre internettforbindelse da han fulgte sønnens første finale på hardcourt i San Diego, men det han fikk med seg - når ikke TV-bildene frøs - var imponerende.

– Det jeg så var feilfritt og taktisk veldig smart. Casper virket rolig, kontrollert og komfortabel. Det tror jeg gjorde motstanderen litt stresset. Cameron Norrie måtte gjøre noe han ikke har klart, sier Christian Ruud.

Han synes det er gøy at sønnen vant i sin første finale på hardcourt. De fem foregående ATP-triumfene denne sesongen har kommet på spesialunderlaget grus.

– Så er jeg litt overrasket. Da jeg så deltakerne i denne ATP 250-turneringen tenkte jeg at dette kom til å bli veldig tøft, men han slår ut en tidligere treer og ener i verden på sin vei til finalen. Og når han spiller kamper som dette så beviser Casper at han har noe å gjøre i ATP-sluttspillet. Han er god om dagen og hadde fortjent å komme dit. Samtidig gjenstår det flere turneringer hvor gode spillere skal spille hardcourt og innendørs de neste ukene.

Neste uke spiller Casper Ruud Master 1000-turneringen Indian Wells i California. En god turnering der vil gi viktige rankingpoeng.

PS! ATP-finalen spilles i Torino i Italia fra 14. til 21. november.

Publisert: