Henny Reistad og Aksel Horgen nytt håndballpar: – Gjør at jeg gleder meg litt ekstra

Henny Reistad (22) flytter ikke bare til en ny klubb til sommeren. Også kjæresten Aksel Horgen (24) befinner seg i Danmark. Det nye håndballparet ser frem til å bo nærmere hver andre.

AKSEL + HENNY: Aksel Horgen ser frem til at også Henny Reistad skal spille i Danmark neste sesong. Her er begge i norsk landslagsdrakt.
 • Jostein Overvik, VG
Publisert Publisert

– Hun er en ambisiøs. Hun er en herlig jente på mange måter, beskriver Aksel Horgen til VG. Høyrekanten – opprinnelig fra Langhus rett utenfor Oslo – har for tiden suksess i den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg etter at han forlot Drammen HK sist sommer.

Horgen har kjent Henny Reistad gjennom mange år. Han har blant annet spilt sammen med broren hennes i Haslum. I fjor ble de kjærester. Nå går Henny Reistad samme vei som Aksel Horgen. Til sommeren bytter hun ut Vipers Kristiansand med Esbjerg på Jylland.

– Det var ikke dette som var det viktigste for meg da jeg valgt ny klubb. Men det er en faktor som gjør at jeg gleder meg litt ekstra, sier Henny Reistad til VG.

Les også

Camilla Herrem får ikke spille kamper: – Demotiverende

Det nye paret har ikke holdt en høy profil. Men forholdet er ingen hemmelighet i håndballmiljøet. Henny Reistad vant før jul sin første internasjonale tittel med EM-gullet, mens Aksel Horgen står notert med fire A-landskamper. Han scoret på samtlige syv skudd håndballguttas «nødlandslag» gjorde jobben ved å slå Hviterussland i EM-kvalifiseringskamp i januar.

– Steget til Danmark handler mest om min egen utvikling og min karriere. Så kan en se på det som en bonus at jeg kommer nærmere ham, beskriver Henny Reistad.

Det er 12 mil mellom Esbjerg og Silkeborg. Avstanden gjør at det ikke er aktuelt å flytte sammen med det første.

Les også

Heidi Løke ute på ubestemt tid etter ny nesesmell: – Veldig kjipt

– Den Henny folk kjenner er en spiller som er sulten på å bli best og gjør den jobben som kreves. Og den gjør hun 100 prosent. Hun har tatt en avgjørelse som er vel overveid ved å gå til Esbjerg. Dette er den veien hun føler er riktig nå for å ta enda flere steg som spiller, sier Aksel Horgen og fortsetter:

– Det er en god match at hun kommer til Danmark, men det er selvfølgelig andre ting som har betydd mer. Dette er en bonus. Vi har prøvd å skille mellom forholdet og håndballspilleren Henny, sier Horgen.

Henny Reistad mener det kan være en fordel at hun har en kjæreste som vet det meste om hvilke utfordringer hun står i som håndballspiller.

– Det synes jeg så absolutt. Han har veldig god forståelse for alt sammen og det gjør det mye enklere sånn sett. Men det hadde ikke vært noe problem om han ikke hadde vært håndballspiller, understreker hun.

– Det er deilig at hun kommer nærmere, sier Aksel Horgen.

Les også

Casillas’ rørende hilsen til keeperkollegaen: – Evige Quintana

Han er akkurat nå nummer tre blant norske spillere på høyrekanten. Foran befinner VM-spillerne Kristian Bjørnsen og Kevin Gulliksen seg. Men Horgen har markert seg godt i Bjerringbro-Silkeborg hvor han spiller ved siden av verdensmester Nikolaj Øris på høyresiden.

Nordmannen har så langt denne sesongen bidratt med 93 mål på 21 seriekamper i den sterke danske ligaen. Sist lørdag scoret Horgen tre da Champions League-klubben Aalborg ble slått på bortebane – Bjerringbro-Silkeborgs sjette strake seier i serien.

– Han har kommer fint inn i det Bjerringbro, mener Henny Reistad.

– Det går veldig fint. Ting fungerer bra, sier Aksel Horgen selv.

Publisert
 1. Håndball
 2. Henny Reistad
 3. Aksel Horgen
 4. Vipers Kristiansand
BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. To personer skal ha falt utfor mur ved Tokagjelet – befant seg ca. 25 meter ned i en skråning

 2. – Kvifor snakkar me ikkje om dei tinga som skjer med kroppen vår etter fødsel?

 3. Politiet jakter en person de mener skal ha forsøkt å voldta ung kvinne

 4. Pizzarestauranten på Landås er en suksess. Nå vil de utvide til nye bydeler.

 5. Her vil han løse parkeringsfloken i Åsane

 6. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss. Da bestemte jeg meg for å ta affære.