Ber VM-håpet løfte ambisjonene: – Kan ta medaljer i alle renn

CORTINA/OSLO (VG) Kajsa Vickhoff Lie (21) utpeker seg som fartshåpet på kvinnesiden i Cortina. Thea Stjernesund (24) mener hun bør heve ambisjonene etter de sterke prestasjonene før VM.

VM-KLAR: 13:00 går startskuddet for mesterskapets super-G-renn. I den disiplinen er Kajsa Vickhoff Lie, her avbildet utenfor utøver hotellet, i storslag.
 • Vegard Aulstad, VG
 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

Kajsa Vickhoff Lie som var med som førstereis i VM i Åre for to år siden, har på kort tid måtte lære å kjenne at forventningene øker raskt, med gode resultater.

Den første pallplassen i verdenscupen kom i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland 30. januar, før hun samme sted fulgte opp med en fjerdeplass, kun 14 hundredeler unna nok en visitt på pallen.

Begge i super-G. Som VM i Cortina åpnes med ettersom kombinasjonen, mandag, ble utsatt grunnet kraftig snøvær.

– Jeg kunne ikke bedt om bedre timing. Men forhåpningene er ikke megahøye til VM. Jeg er fortsatt veldig fornøyd med topp-ti plasseringer, sa Bærums-jenta til VG etter Garmisch-rennene.

KOM IGJEN, KAJSA: Thea Stjernesund, som også skal konkurrere for Norge (i tekniske disipliner) mener Kajsa Lie må gi gass og tørre å gå for det helt store.

Må sikte høyere

Det er for defensivt, mener lagvenninnen.

– Hun er i kjempebra form og hun kan ta medalje i alle tre rennene hun stiller opp i. Kajsa har jo kjørt veldig fort i både super-G og utfor i år, sier Thea Louise Stjernesund (24) til VG.

Les også

Aamodt om VM-sjansene: – Vi må håpe på én medalje

Superkombinasjon er en gren som har blitt tatt av verdenscupprogrammet før årets sesong, så vi har ingen renn å sammenligne med fra inneværende sesong. Stjernesund mener likevel at Vickhoff Lie har store muligheter i VM-rennet:

– Hun har vunnet flere FIS-renn i slalåm og det er ikke så lenge siden hun kjørte slalåm ofte, så hun har gode muligheter til å ta en medalje her.

De kom inn på det norske landslaget samtidig. I 2016 hadde de status som junior og i 2017 ble begge tatt ut på europacuplaget.

OUTSIDER: Ragnhild Mowinckel er med i sitt femte verdensmesterskap, og mandag har hun en bronsemedalje å forsvare fra kombinasjonen for to år siden. Veien tilbake fra kneskaden har vært tung.

Mowinckel kan overraske

Moldenseren, med VM-bronse fra Åre og to sølvmedaljer fra OL i Pyeongchang i 2018, ville utpekt seg som Norges største fartsfavoritt – hadde det ikke vært for at hun fortsatt sliter med å få toppresultater etter de to stygge korsbåndsskadene hun måtte takle i 2019.

Mens NRK-ekspert Kjetil André Aamodt tror Mowinckel, som selv sier hun føler seg veldig trygg i Cortina, kan ha fordel av snøfallet som har kommet i Italia og gir mindre is i løypa – blir det likevel Kajsa Vickhoff Lie som går inn i mesterskapet med best følelse.

Les også

Jansrud skuffet i generalprøven: – Ikke noe å rope hurra for

Selv om hun ikke vil snakke opp seg selv, syns hun det er «stas» å bli nevnt i denne sammenhengen.

– Det er en posisjon man har lyst til å være i, for da vet man at man har gjort noe bra og er i form. I alpint har selvtilliten mye å si. Så da får jeg bare angripe da, sa Lie, da hun møtte norsk presse før VM-åpningen.

PS: Ingen norske kvinner har noensinne tatt VM-gull i super-G.

Tirsdag kjøres super-G for kvinner, NRK sender fra 13:00. Herrenes renn er utsatt til torsdag etter tungt snøfall i VM-løypene.

Publisert
 1. Alpint
 2. VM i Alpint
 3. Kajsa Vickhoff Lie
 4. Thea Stjernesund
 5. Ragnhild Mowinckel
BT anbefaler

Ny koronahverdag mandag: Dette er de viktigste endringene

Fra 27. september endrer koronahverdagen seg ganske mye. Dette kan det bety for deg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Rundt 15 prosent av kvinner har samme sykdom som Regine. De fleste vet det ikke.

 2. Hareide innrømmer sine unnlatelsessynder. Nå forlater han rikspolitikken.

 3. – Hadde alt av gode venner og var skoleflink

 4. Fana-sensasjon

 5. Mann tiltalt for sovevoldtekt

 6. Kåre Ingebrigtsen aktuell for ny jobb i Bergen