Johaug frykter to svensker mer enn Svahn

OBERSTDORF (VG) Therese Johaug mener Ebba Andersson og Frida Karlsson er større utfordrere enn Linn Svahn i gulljakten i VM.

STORFAVORITT: Therese Johaug er den ubestridte favoritten før 15 kilometer med skibytte lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Til øvelsene jeg skal gå, føler jeg kanskje Ebba Andersson er den sterkeste. Hun har vært i veldig god form den siste tiden. Jeg tror hun blir veldig sterk på 15 kilometer, 10 kilometer og 30 kilometer, sier Johaug til VG.

Lørdag skal hun gjøre sitt første renn i Oberstdorf på 15 kilometeren med skibytte. Johaug er regjerende mester og klar favoritt.

– Det blir spennende å se hvordan Frida har utviklet seg siden Falun. Hun kan fort finne tilbake til mesterskapsformen fra Seefeld. Frida er nok en av favorittene hun også, sier Johaug.

Frida Karlsson har hvert fall pakket for suksess:

Linn Svahn slo Johaug på 10 kilometer fellesstart i Falun før VM. Dermed økte presset og forventningene til Svahn, men Johaug tror altså mer på Andersson og Karlsson.

Svenskene hadde aller størst håp til Svahn på torsdagens sprint, men svenskenes komet var ikke i toppslag og ble slått ut i semifinalen da lagvenninnen Jonna Sundling vant.

– Mesterskap er mesterskap. Alle forbereder seg maksimalt til rennene her. Det er mange som går fort på ski. Du skal ha dagsform, litt flaks og gode ski. Alt må gå din vei, sier Johaug.

UTFORDRERE: Ebba Andersson og Frida Karlsson.

Etter nedturen snakket knapt Svahn med media før hun gikk til hotellet.

– Det er ikke bare å komme til mesterskap og hente gull og medaljer. Det er ikke gitt at favorittene vinner, sier Johaug.

Les også

Romvenninne etter stjernens fiasko: – Det er tøft

Aftonbladets reporter spurte hva Johaug tenker om en duell mot Svahn i en stafett.

– Nå har vi ikke satt opp noe stafettlag. Det blir spennende å se hvordan oppsettet blir både for Norge og Sverige, men jeg fokuserer ikke så mye på Sverige og Linn Svahn. Jeg fokuserer på jobben vi skal gjøre, sier Johaug.

I generalprøven, da Norge var overlegne, var det Heidi Weng som gikk ankeretappen for Norge.

PS! Johaug går 15 kilometer med skibytte sammen med Weng, Helene Marie Fossesholm, Anne Kjersti Kalvå og Lotta Udnes Weng for Norge.

Kjærligheten blomstrer for svensk stjerne:

Publisert: