Aston Villa-manageren raste etter Manchester City-scoring og ble utvist

(Manchester City - Aston Villa 2–0) Etter en heroisk forsvarsinnsats måtte gjestene gi tapt. Deretter ble Villa-manager Dean Smith sendt i garderoben for protester.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Etter at Manchester City hadde bombardert Aston Villa mer eller mindre gjennom hele kampen, oppstod den omdiskuterte situasjonen drøyt ti minutter før full tid.

Citys Bernardo Silva headet ballen fremover og Aston Villa-midtstopper Tyrone Mings dempet ballen.

Bak ryggen hans snek en offsideplassert Rodri seg ut og snappet ballen fra midtstopperen før han spilte den videre til Bernardo Silva, som curlet den vakkert i hjørnet.

– Fullstendig skandaløst, mente Trevor Morley i TV 2s studio.

– Hvis det er reglene, er det helt tullete. Hvordan kan man være 20–30 meter i offside? Det er ingen sunn fornuft, freste Morley.

MISFORNØYD: Dean Smith var ofte i diskusjon med Pep Guardiola.

Dommer Jonathan Moss mente dermed at det oppstod en ny situasjon, men det var Villa-manager Dean Smith så uenig i at han snakket på seg kort: Først gult, deretter rødt.

– Han er helt klart i offside, men idet Tyrone Mings bevisst tar ned den ballen, er det ny situasjon, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om regelverket.

Mange reagerer

Etter kampen fortsatte Dean Smith å raljere.

– Skal vi bare la spillere stå bak offsidelinjen da? Det er helt latterlig. Han var ti meter i offside, og så kommer han tilbake og takler spilleren vår. Det er en patetisk regel og en patetisk avgjørelse, raser Smith overfor BT Sport.

– Jeg spurte fjerdedommer David Coote om han fikk sjongleringsballer til jul. Jeg tror ingen andre managere ville blitt utvist for det.

Eks-fotballspillerne Don Hutchison og Michael Owen mener at det burde vært offside, og får støtte av «VAR-eksperten» Dale Johnson i ESPN, som mener at det burde dømmes offside.

– Fullstendig svimlende at det ikke blir dømt offside der, tvitret Michael Owen.

I’m sure that should have been offside?

Like før full tid doblet Ilkay Gündogan fra krittmerket etter at Matty Cash hadde handset på en heading fra Gabriel Jesus.

– Matty Cash var en meter unna på handsen. Han kan ikke hoppe uten at armene går opp. Han tittet ikke engang på det, det sjokkerer meg. Det var en dårlig prestasjon av dommerne og det kostet oss dyrt, sier Dean Smith.

Pep Guardiola sier på sin side at «han ikke så situasjonen på TV».

– Jeg vet at det klaget, men VAR er der, sier spanjolen.

De Bruyne-skade

City-manageren er nok mer bekymret for at Kevin de Bruyne måtte gå av banen med det som tilsynelatende var en skade like før timen passerte.

– Det kan være noe muskulært, sier Guardiola ifølge BBC. Samtidig sier han at skaden til Kyle Walker trolig bare var en liten smell.

BYTTET UT: Kevin de Bruyne tuslet slukøret av banen i det 59. spilleminutt.

Seieren innebærer imidlertid at Manchester City avsluttet kampen på toppen av tabellen før byrival Manchester Uniteds bortekamp mot Fulham. Etter kampen vil United imidlertid ha én kamp mer spilt.

City står med seks strake seirer – en bragd ingen andre lag har klart i Premier League denne sesongen.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk