Warholm jubler for Bislett-ja – svarer på Hoens verdensrekorddrøm

Bislett-general Steinar Hoen var nesten på gråten da han fikk grønt lys til Diamond League-stevnet på Bislett 1. juli, og drømmer om at Karsten Warholm (25) skal sette ny verdensrekord på 400 meter hekk.

TILBAKE PÅ BISLETT: Her har Karsten Warholm nettopp satt ny verdensrekord på 300 meter hekk på Bislett 4. juni. 1. juli er han og 5000 tilskuere på plass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det er nøyaktig to uker siden Warholm forbedret sin egen bestenotering i verden på 300 meter hekk på Bislett for tomme tribuner.

I dag ble det klart at Bislett Games kan arrangeres med 5000 tilskuere, og dermed får Warholm og resten av utøverne på Bislett Games helt andre forhold. Jakob Ingebrigtsen satte nylig europeisk rekord på 5000 meter, og det er bra kok rundt to av friidrettens aller største stjerner.

– Det er fantastisk timing at dette gikk i orden nå som Warholm og Jakob Ingebrigtsen er i kjempeform. Jeg tror helt klart at Karsten kan løpe ned mot verdensrekorden, sier Hoen til VG.

Kevin Young har verdensrekorden på 46,78 satt i 1992. Warholm perset med 46,87 i Stockholm i august i fjor, og da var det en feil på siste hekk som muligens gjorde at rekorden glapp.

– Jaså, Steinar drømmer om det, ja? Det er første gang jeg skal løpe 400 meter hekk i år, så det er litt mye å forvente at jeg skal sette ny verdensrekord, sier Warholm til VG når han får høre om uttalelsene fra Hoen.

– Hvilken tid kan vi forvente da?

– Det er absolutt realistisk å springe ned mot de beste tidene jeg har gjort. Men det er veldig lite som bikker det den ene eller andre veien. Det blir rett og slett veldig kult å løpe på Bislett med tilskuere igjen, svarer Warholm.

Se Warholm sette rekord på Bislett:

Bislett og Monaco før OL

25-åringen vet foreløpig ikke hvilke konkurrenter han får på distansen, og Hoen kan heller ikke si så mye om det foreløpig.

– Jeg håper på best mulig felt, men løper alene om det så skal være, sier Warholm.

Ettersom Bislett Games blir arrangert, så dropper han Diamond League-stevnet i Stockholm noen få dager senere. Monaco 9. juli blir hans siste konkurranse før OL I Tokyo.

– Det er OL som er førsteprioritet uansett. Det er veldig synd at jeg må droppe Stockholm, men sånn blir det når forutsigbarheten ikke er bedre i disse coronatider. Vi drar til Japan og trener der et par uker så jeg blir skikkelig akklimatisert, sier Warholm som skal trene i Oslo frem til det smeller på Bislett om 13 dager.

PS! Det er usikkert om Jakob Ingebrigtsen løper 3000 meter eller drømmemila på Bislett. Henrik Ingebrigtsen skal ifølge Hoen løpe 3000 meter, mens Filip Ingebrigtsen i likhet med Jakob skal velge mellom drømmemila og 3000 meter.

Publisert: