18-årig innbytter reddet Odd på overtid: – Jeg må bidra mer nå

SKIEN (VG) (Odd-Sarpsborg 1–1) Jonathan Lindseth (25) så ut til å bli matchvinner for Sarpsborg da Odd utlignet på overtid ved innbytteren Filip Jørgensen (18).

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Min første scoring, så det var gøy, sier Kragerø-karen til VG.

– Jeg fikk mer spilletid enn jeg hadde regnet med i fjor, så nå må jeg bare bidra med enda mer. Også med mål og målpoeng.

Trener Jan Frode Nornes byttet inn Filip Jørgensen 20 minutter før slutt, og 18-åringen utlignet på overtid for Odd. Sarpsborg fikk ikke ryddet unna i eget felt. Bakenga tok imot, slapp til Jørgensen som satte inn sitt første eliteseriemål, lavt fra ti meter! Målet kom i det 93. minutt.

– Jeg vet jo at han var en målfarlig kar i enda yngre år. Det er veldig stor forskjell for oss å få det målet og uavgjort – mot å tape denne matchen, sier Nornes til VG.

Filip Jørgensen kommer fra Kragerø, men i motsetning til så mange andre i den byen valgte han fotball fremfor håndball.

– Jeg tror jeg var på ei håndballtrening. Fotball var bedre for meg.

– Akkurat nå er det surt. Vi var bare ett minutt fra å vinne, sier Sarpsborg-trener Mikael Stahre.

– Odd får et vedvarende trykk på oss på slutten. Vi håpet at vi kunne ri det av, men klarte ikke det, innrømmer Ole Jørgen Halvorsen.

Les også

Odd-forhandlinger på pause: Bakenga vil ha nytt utenlandseventyr

En snau halvtime hadde gått da Jonathan Lindseth sendte Sarpsborg i ledelsen i Skien. Ole Jørgen Halvorsen la inn, og Lindseth var først på ballen. Men avslutningen ble et slags opplegg for seg selv – og Lindseth baksparket ballen forbi en sjanseløs Sondre Rossbach.

– Det var et godt innlegg, og så blir det en tight duell. Ballen ender i luften, og det blir så vidt et brassespark, sier målscorer Lindseth på Discovery+ i pausen.

Han måtte finne seg i å starte på benken da Sarpsborg åpnet sesongen med 0–0 mot FK Haugesund – men denne gang fikk Lindseth plass fra start.

UTLIGNING: Jubel hos fra høyre: Filip Jørgensen, Mushaga Bakenga, Kristoffer Larsen, Joshua Kitolano og Gilli Rólantsson.

Sarpsborg var best de første 45 minuttene, og Odd hang i tauene.

– Vi må flere knepp opp på alt. Vi må få ned skuldrene og glede oss litt. Vi må tørre mye mer, sier Odd-trener Jan Frode Nornes i pausen.

– Vi venter på at spillerne skal eksplodere, sa Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen før matchen.

Mushaga Bakenga scoret 15 ganger i 2020-sesongen og signerte også Odds to første mål i 2021 – i 2–2-kampen mot Stabæk.

Solomon Owusu måtte kaste inn håndkleet før søndagens kamp, og dermed var det duoen Odin Bjørtuft og Gilli Rólantsson som spilte midtstoppere. Conrad Wallem fikk sin debut fra start.

Og ja, Odd hevet seg i 2. omgang, og Sarpsborg ble presset over på defensiven. Men skikkelig farlig ble det først da Tobias Lauritsen kom alene igjennom, og sarpe-keeper Andreas Kristiansen måtte ut i det som på håndballspråket heter stjerne for å redde.

Så fikk Mushaga Bakenga en dobbeltsjanse der Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen virkelig viste sin klasse.

– De pleier å sitte, innrømmer Mushaga Bakenga.

Han var ikke fornøyd med dommertrioen i kampen.

– Jeg var ikke så god i dag, men det var heller ikke de. Jeg forventer mer av dem, sier Bakenga til VG.

Odd hadde på forhånd scoret i sine 11 siste hjemmekamper i Eliteserien.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering