Lovnadene som fikk han til å forlate Pogačar og UAE

Onsdag kom nyheten om at Sven Erik Bystrøm (29) og Alexander Kristoff (34) er klare for det belgiske sykkellaget Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

BYTTER TRØYE: Både Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff forlater UAE-Team Emirates etter årets sesong.
 • Andreas Hellenes, VG
 • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert

Sykkelduoen skifter beite etter årets sesong.

– Jeg har visst det en stund allerede, men jeg er i hvert fall veldig gira på å se hva de kommende årene har å by på, sier Bystrøm til VG og utdyper:

– Det blir spennende å være en del av det som på papiret er et mindre lag enn mitt nåværende UAE, noe som vil gi meg desto større mulighet til å gå for egne resultater i tiden som kommer.

Også Kristoff skal glede seg til å ta fatt på nye utfordringer:

– Denne vinteren kommer til å føles som første dag på skolen: Møte mine nye lagkamerater, møte lagets støtteapparat og teste nytt utstyr. Det blir veldig spennende og det fornyer motivasjonen min, sier 34-åringen ifølge lagets hjemmeside.

Frie tøyler

Bystrøm bekrefter overfor VG at det har vært interesse fra flere hold. Blant annet norske Uno-X, britiske Ineos Grenadiers og australske BikeExchange.

– Hvorfor falt valget på Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux?

– Det var viktig for meg å få prøve noe nytt, og ikke minst få sjansen til å kjøre for egne resultater. Jeg har fått lovnader om friere tøyler enn det jeg har hatt i UAE, forteller Bystrøm.

I UAE Team Emirates har Bystrøm først og fremst utviklet seg til en nøkkelrytter på laget i vårklassikerne, og han fikk også sin debut i Tour de France for laget tilbake i 2019. Bystrøm skulle opprinnelig også kjøre Tour de France i 2020 - et ritt lagkameraten Tadej Pogačar vant - men ble vraket i siste øyeblikk, en vraking han svarte på med å vinne NM-gull et par dager senere.

SIDE OM SIDE: Kristoff (t.v) og Bystrøm (t.h) under Tour de France i 2019.

En av grunnene til at Bystrøm ønsker å kjøre for egne resultater, er tingene 29-åringen ønsker å oppnå i løpet av karrieren.

– Jeg ønsker først og fremst å kjøre Tour de France, vinne en etappe i en av de store tourene (Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España) og se hvor langt jeg kan komme i klassikerne, forteller haugesunderen, som måtte stå over sommerens OL etter å ha pådratt seg brudd i ryggen under NM i Kristiansand i juni.

Les også

Seks brudd i ryggen for Bystrøm – OL i fare

To dråper vann

Kristoff og Bystrøm har vært treningskamerater i en årrekke og har syklet på lag sammen siden høsten 2014 - samme høst som Bystrøm vant VM-gull i U23-klassen - da Bystrøm først signerte en lærekontrakt med profflaget Katjusja.

Kristoff var på den tiden blant de største stjernene i det russiske laget og begge to ble værende i laget ut 2017-sesongen. Deretter meldte de begge overgang til UAE-Team Emirates, som de har syklet for siden.

– Vi har et veldig bra forhold ettersom vi naturligvis har rukket å bli godt kjent på disse årene, sier Bystrøm til VG.

At også Kristoff velger å sykle for det belgiske sykkellaget skal dog ikke ha påvirket Bystrøms beslutning:

– Avgjørelsen min ble tatt uavhengig av det. Valget falt på Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux fordi jeg ønsker å gå for egne muligheter, sier 29-åringen.

Publisert
 1. Sykkel
 2. Sven Erik Bystrøm
 3. Alexander Kristoff
 4. Tadej Pogacar
BT anbefaler

«Alle så barnet vårt gå til grunne»

Da foreldrene ga barnevernet omsorgen for sin psykisk syke datter, ble livet hennes nærmest umulig å leve.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Sjøfly i ferd med å synke

 2. Slik ser det ut etter stor­brannen: – Mykje har smelt og gått i lufta

 3. Satte finger fast i løperhjul

 4. – Kan vi ikke bare droppe bursdagsgaver?

 5. Da Andrea trappet ned på alkoholen, merket hun endringen med én gang

 6. Han var kjendisadvokat og gift med ordføraren. Bak fasaden var Odd Drevland (71) i ferd med å gå til grunne.