Maren Lundby fant ut at denne dansen var perfekt for å gå ut med nyheten

FORNEBU (VG) Maren Lundby (27) bestemte seg for at lørdagens dans på TV 2 var den perfekte uken til å gå ut med at hun må droppe OL til vinteren.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hun og dansepartner Philip Raabe fikk trampeklapp etter å ha danset til «Smilet I Ditt Eget Speil» (Chris Holsten).

Lundby innrømmer til VG på «Skal vi danse»-dansegulvet at det var tårer både før og etter dansen.

– At jeg skulle si dette denne uken var nettopp fordi vi skulle ha denne dansen. Vi fant ut at «okay, kanskje jeg bare skal gjøre det nå».

– Så ble det sånn. Jeg følte at jeg kunne få fram noe veldig fint gjennom denne dansen, derfor kastet oss vi rundt og pratet sammen. «Vi tar det nå».

«Det» var altså beslutningen om at Maren Lundby dropper OL fordi hun ikke vil slanke seg på en uforsvarlig måte.

– Det var veldig rørende å gjøre denne dansen. Det var litt spesielt. Jeg hadde ikke forventet å få den reaksjonen selv. Det er mye følelser. Og publikum og alt. Hele pakka gjør at det blir veldig emosjonelt.

– Jeg var litt på gråten allerede før jeg gikk utpå dansegulvet, sier skistjernen.

Derfor har vært en veldig spesiell uke for Lundby: Overfor NRK torsdag åpnet hun opp om at hun sliter med vekten, og at hun ikke er villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte inn mot vinterlekene.

Les også

– Dette viser hvor bra forbilde Maren er

I lørdagens «Skal vi danse» på TV 2 svinger hun og partner Philip Raabe seg til «Smilet I Ditt Eget Speil». De var par nummer to ut på dansegulvet på Fornebu.

– Denne sangen passer veldig bra. Folk ser på deg og tror at du har det kjempefint, men innerst inne er du ikke helt fornøyd, sier Lundby på programmet. Hun sliter med å holde igjen tårene.

– Jeg håper folk er fornøyd med at jeg er åpen om dette.

– Det er fortsatt vondt, men jeg tror fortsatt at det er det rette valget, sier Maren Lundby om å droppe OL og resten av skisesongen.

– Du har gått til kamp mot pampene. Du har gått til kamp mot vektpiningen, sier dommer Morten Hegseth begeistret - og fastslår at skihopperen «svever».

– Dette er en annen Maren enn jeg noen gang har sett. Dette er noe av det sterkeste jeg har sett på lenge.

Trine Dehli Cleve var veldig imponert over Lundbys dans denne lørdagen:

– Du har tatt katta ut av sekken denne uken, og du har tatt tyngden vekk fra dine skuldre. Vi ser du danser med følelse nå. Dette er det beste jeg har sett av deg til nå.

Lundby og Raabe fikk sesongbeste av dommerne − 25 poeng.

– Så vanvittig respekt for det Maren Lundby er og gjør, skriver Birgit Skarstein på sosiale medier.

– Vi trodde at så mye aktivitet som det er i «Skal vi danse» kanskje kunne kanskje hjelpe til at det ble løst eller at prosessen hadde ført til at vi var på annet sted nå. Men dessverre lyktes ikke det, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til VG torsdag.

Dermed får Lundby ikke muligheten til å forsvare OL-gullet fra Pyeongchang i 2018. 27-åringen står også over resten av rennene i vinterens sesong.

Publisert: