Endelig blir Thorisdottir satset på i drømmerollen

LILLESTRØM (VG) For første gang på fem år blir Maria Thorisdottir (28) endelig drillet i rollen som det hun er: midtstopper. Det har gitt Manchester United-proffen et voldsomt løft.

KLAR FOR JUBILEUMSKAMP: Maria Thorisdottir fotografert på landslagets trening på Lillestrøm før VM-kvaliken mot Armenia.
 • Jostein Magnussen, VG
 • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert

For hun var alt annet enn midtstopper i årene i Chelsea. I Manchester United har hun fått samme rolle som på landslaget.

– Det hender jeg tenker på hvor jeg hadde vært som spiller dersom jeg hadde fått oppfølging og hadde fått rendyrket midtstopper-rollen i årene som har gått. Nå har jeg en klubbhverdag hvor jeg får små detaljer hver dag, og det er fantastisk å se hvor mye du lærer på kort tid når du blir drillet i rollen. Det er veldig bra, og det har ikke skjedd på fem år. Jeg kjenner jeg at jeg har vokst i rollen. Nå gleder jeg meg til å se hva fremtiden kan bringe i den posisjonen, sier Manchester United-proffen til VG.

Les også

Andrine Hegerberg røper jevnlig kontakt med landslaget

Når kvinnelandslaget torsdag møter Armenia i VM-kvalik på Ullevaal Stadion spiller 28-åringen sin 50. landskamp.

– Det gjør meg veldig stolt. Jeg har vært ute med skader noen år og da er det kjekt å nå en slik milepæl nå. Så håper jeg det blir mange flere kamper.

Landslagsdebuten kommer hun aldri til å glemme. 6. mars 2015 startet hun kampen for Norge mot Island, hjemlandet til de norske kvinnenes håndballsjef, Thorir Hergeirsson - faren til Maria.

Les også

Sjögren fullroser UEFAs kvinnekrav: – Trenger flere kvinner i fotballen

– Det kunne ikke blitt en mer spesiell kamp siden vi møtte Island på Algarve. Jeg ble kåret til banens beste og fikk Island-vimpelen. Den skal jeg henge opp når jeg flytter hjem en dag. Det var en fin debut, sier «Thoris» som også har spilt eliteseriehåndball både for Sola og Stabæk.

– Du fikk en del kritikk i starten på grunn av en del stygge pasningsfeil?

– Det får jeg da enda, sier 28-åringen og ler.

– Det er bare den typen jeg er. Jeg var jo ikke midtstopper da jeg fikk sjansen på landslaget. Jeg spilte midtbane og da kan du tillate deg å slurve med en pasning uten at det får noen konsekvenser. Jeg har lært mye på veien og jeg kjenner at nå at jeg er langt tryggere i rollen som midtstopper.

SCORET: Maria Thorisdottir for Manchester United tidligere denne måneden.

Landslagssjef Martin Sjögren mener Thorisdottirs allsidighet og kvaliteter har ført til at hun har blitt brukt i ulike roller.

– Jeg mener hun egner seg best som midtstopper. Derfor tror jeg klubbyttet var positivt for Maria. Manchester United vil bruke henne som stopper og da blir det veldig interessant å se om dette gjør at hun blir mer stabil i prestasjonene. Hun må få de kampene som trengs slik at hun kan prestere på et internasjonalt nivå, sier Sjögren.

Landslagssjefen har ikke hatt så mye å utsette på «Thoris» i årene som har gått.

– «Råemnet» Maria har prestert godt på landslaget i lang tid. Hun var fantastisk i VM i 2019 som stopper sammen med Maren (Mjelde). Så har hun fått lide av at hun ikke har fått kontinuerlig spilletid som stopper i Chelsea. Nå kan hun få den stabiliteten og kontinuiteten som trengs, mener Sjögren.

Maria Thorisdottir har talent for mer enn fotball og håndball:

Publisert
 1. Maria Thorisdottir
 2. Kvinnelandslaget fotball
 3. Manchester United
 4. Fotball
BT anbefaler

Hele livet har Tor lurt på hva som skjedde med faren. Så ringte Forsvaret.

Tor Sandvik var fire år og på besøk hos besteforeldrene i Rosendal. På TV-en lå det et bilde av en mann som fanget…

Mest lest akkurat nå

 1. Fant båt under fossen

 2. Politiet med siste nytt om rednings­aksjonen

 3. Teatrene i Bergen prøver å starte opp igjen. DNS tilbyr gratis billetter.

 4. – Aldri sett slik vannstand før

 5. Ni-åringen vil ikke gå på skolen. Så forstår mamma hvorfor.

 6. «Bompengepartiet skulle kutte bompengar. Men for Bryggen vil dei ofre si viktigaste sak.»