Christensen ydmyket Stabæk – første Vålerenga-seier på to måneder

VALLE (VG) (Vålerenga – Stabæk 3–1) Tobias Christensen (21) kom inn i pausen og kledde av Stabæk-forsvaret med sine to første Eliteserie-mål for Vålerenga.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det var først og fremst deilig med seier og tre poeng. Det er alltid godt å score, spesielt for min del. Det smaker godt. Jeg har levert for lite målpoeng til nå i år. Vi får håpe at det var en forløsende faktor, sier Christensen til VG.

Amor Layouni bredsidet Vålerenga i ledelsen, assistert av Henrik Bjørdal etter et lekkert angrep i 14. minutt. Vertene kontrollerte første omgang, men Stabæk var ikke langt unna en utligning før pause.

I pausen slapp Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Tobias Christensen. Og sørlendingen satte fyr på oppgjøret. 21-åringen fikk et kynisk gult kort tre minutter ut i omgangen.

I 54. minutt slo Christensen et perfekt veggspill med Bjørdal og plasserte kontant inn 2–0.

Les også

Sander Berge testet positivt for corona – mister landslagets skjebnekamper

Fem minutter senere rundlurte Christensen Stabæk-kaptein Yaw Amankwah og økte til 3–0 - før han mottok hyllesten fra politiker Raymond Johansen (Ap) og alle andre som støttet Vålerenga denne sensommerkvelden. Ti minutter før slutt fikk Christensen en ypperlig mulighet til å fullføre hat tricket.

Det var midtbanespillerens to første ligamål for Vålerenga etter overgangen fra Molde i mars. Han har i sommer også scoret to mål i cupen.

– Det er veldig gledelig, og i dag spiller han i den posisjonen han er best i. Vi har veldig tro på ham. Han er en fotballklok spiller, men må få kontinuitet i én rolle, roser Fagermo overfor VG.

– Helt fantastisk, jeg unner ham det. Han har ofret seg selv ved å spille i forskjellige posisjoner. Nå spiller han der han er best og scorer to mål. Det er bare å ta av seg hatten for det, sier Jonathan Tollås Nation til VG om lagkameraten.

Christensen nikker bekreftende til at det er på midtbanen han trives best.

– Jeg ser på meg selv som indreløper i dette systemet. Det er der jeg trives best. Jeg er anvendelig og stepper inn der Dag-Eilev vil bruke meg, sier han.

Osame Sahraoui (20), som konstant plaget Stabæk med sine angrep, hadde også flere sjanser til å gjøre resultatet enda styggere for Stabæk. Innbytterne Seedy Jatta og Henrik Udahl kunne også gjort mål.

– Det smakte deilig. Vi har ikke vunnet på en stund. Hva er bedre enn å gjøre det foran den flotte fansen? spør Sahraoui retorisk.

Gjestene fikk et trøstemål på overtid ved innbytter Mathis Bolly, som headet inn et innlegg fra høyrekanten.

Les også

Drømmescoringer da Viking snudde og vant mot Rosenborg

Det er Vålerengas første Eliteserie-seier på seks kamper – siden 4–1 mot Sarpsborg 1. juli, drøyt to måneder tilbake. Det er Vålerengas tredje seier på Oslo Øst i serien på ni forsøk.

Vålerenga avanserer til 7. plass. Det er fem poeng opp til rivalene fra Lillestrøm på tredjeplass.

Eirik Kjønøs menn er på 15. plass med 13 kamper igjen. Håpet er at de bare er en seier unna trygg grunn.

– Det holder ikke det vi leverer utover der. Vi må unngå det. Vi henger med hodet og er ikke trent til å stå distansen. Spillerne gjemmer seg, sa en skuffet Eirik Kjøno til VG etter kampen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering