Christensen ydmyket Stabæk – første Vålerenga-seier på to måneder

VALLE (VG) (Vålerenga – Stabæk 3–1) Tobias Christensen (21) kom inn i pausen og kledde av Stabæk-forsvaret med sine to første Eliteserie-mål for Vålerenga.

 • Herman Folvik, VG
Publisert Publisert

– Det var først og fremst deilig med seier og tre poeng. Det er alltid godt å score, spesielt for min del. Det smaker godt. Jeg har levert for lite målpoeng til nå i år. Vi får håpe at det var en forløsende faktor, sier Christensen til VG.

Amor Layouni bredsidet Vålerenga i ledelsen, assistert av Henrik Bjørdal etter et lekkert angrep i 14. minutt. Vertene kontrollerte første omgang, men Stabæk var ikke langt unna en utligning før pause.

I pausen slapp Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Tobias Christensen. Og sørlendingen satte fyr på oppgjøret. 21-åringen fikk et kynisk gult kort tre minutter ut i omgangen.

I 54. minutt slo Christensen et perfekt veggspill med Bjørdal og plasserte kontant inn 2–0.

Les også

Sander Berge testet positivt for corona – mister landslagets skjebnekamper

Fem minutter senere rundlurte Christensen Stabæk-kaptein Yaw Amankwah og økte til 3–0 - før han mottok hyllesten fra politiker Raymond Johansen (Ap) og alle andre som støttet Vålerenga denne sensommerkvelden. Ti minutter før slutt fikk Christensen en ypperlig mulighet til å fullføre hat tricket.

Det var midtbanespillerens to første ligamål for Vålerenga etter overgangen fra Molde i mars. Han har i sommer også scoret to mål i cupen.

– Det er veldig gledelig, og i dag spiller han i den posisjonen han er best i. Vi har veldig tro på ham. Han er en fotballklok spiller, men må få kontinuitet i én rolle, roser Fagermo overfor VG.

– Helt fantastisk, jeg unner ham det. Han har ofret seg selv ved å spille i forskjellige posisjoner. Nå spiller han der han er best og scorer to mål. Det er bare å ta av seg hatten for det, sier Jonathan Tollås Nation til VG om lagkameraten.

Christensen nikker bekreftende til at det er på midtbanen han trives best.

– Jeg ser på meg selv som indreløper i dette systemet. Det er der jeg trives best. Jeg er anvendelig og stepper inn der Dag-Eilev vil bruke meg, sier han.

Osame Sahraoui (20), som konstant plaget Stabæk med sine angrep, hadde også flere sjanser til å gjøre resultatet enda styggere for Stabæk. Innbytterne Seedy Jatta og Henrik Udahl kunne også gjort mål.

– Det smakte deilig. Vi har ikke vunnet på en stund. Hva er bedre enn å gjøre det foran den flotte fansen? spør Sahraoui retorisk.

Gjestene fikk et trøstemål på overtid ved innbytter Mathis Bolly, som headet inn et innlegg fra høyrekanten.

Les også

Drømmescoringer da Viking snudde og vant mot Rosenborg

Det er Vålerengas første Eliteserie-seier på seks kamper – siden 4–1 mot Sarpsborg 1. juli, drøyt to måneder tilbake. Det er Vålerengas tredje seier på Oslo Øst i serien på ni forsøk.

Vålerenga avanserer til 7. plass. Det er fem poeng opp til rivalene fra Lillestrøm på tredjeplass.

Eirik Kjønøs menn er på 15. plass med 13 kamper igjen. Håpet er at de bare er en seier unna trygg grunn.

– Det holder ikke det vi leverer utover der. Vi må unngå det. Vi henger med hodet og er ikke trent til å stå distansen. Spillerne gjemmer seg, sa en skuffet Eirik Kjøno til VG etter kampen.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Stabæk Fotball
 4. Fotball
BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. I ukene etter at Kurt Oddekalv druknet, kunne barnebarna fortsatt se sporene på isen

 2. Heimturen til Bergen blei stogga av ny virus­variant. – No sit vi her.

 3. 61 av 600 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 4. – Glem kniver og slåssing. Disse kvinnene skremmer meg mer.

 5. – Vil på det sterkeste anbefale at også voksne ser denne

 6. – Katter bør ikke slippes ut alene