- At han spiller i Nest er helt utrolig

Steffen Lie Skålevik hyller lagkamerat Johnny Furdal som den beste spilleren i OBOS-ligaen etter storseieren over Jerv.

  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

ÅGOTNES: Nest-Sotra spissen holdt ikke mye tilbake da han roste midtbaneeleganten fra Rosendal etter 4-0 seieren. At Furdal er tilbake etter skadeavbrekket med betennelsen i hælputen, er helt avgjørende for laget, mener Skålevik.

— De siste årene har vi lagt opp alt etter han. Når vi står i garderoben før kamp, snakker vi ikke om all slags taktikk. Vi sier bare at vi skal finne Johnny. Han er latterlig god, selv om han ikke ser slik ut, gliser søndagens to-målsscorer.

Enkel jobb

Furdal selv synes det har vært veldig tungt å sitte på sidelinjen å være vitne til Nest-Sotra sin miserable sesongåpning. Etter ni uker nesten uten trening, kjenner han at det er langt igjen til toppformen, til tross for hva lagkamerat Skålevik sier.

— Jeg har mye å gå på før jeg har formtoppen inne. Det var utrolig tungt å spille igjen, men samtidig veldig gøy. Jeg kan ikke så mye som fotballspiller, annet enn og tre gjennom spissene. Steffen løper sikkert fem ganger så mye som meg, så jobben blir enkel for meg. Med en Furdal i slag tror jeg faktisk at vi kunne scoret flere, sier midtbane-spilleren beskjedent.

29-åringen var i mange år et stortalent mange spådde en stor karriere, men utenom et opphold i Haugesund, har Nest-Sotra vært laget for Furdal etter at han kom fra I.L Trio på Husne.

Nå gleder han seg til å brette opp ermene og bidra til å få strilene opp av tabellsumpen.

Fryktløse i taklinger

Mot Jerv var han playmakeren som slo gjennombruddspasninger av høy kvalitet. Det var også Furdal som stod bak stikkeren til Steffen Lie Skålevik som sendte hjemmelaget i ledelsen rett før pause.

Etter kampen var imidlertid 29-åringen mest opptatt av å snakke om det defensive, og at laget endelig har begynt å gå i dueller og kaste seg fryktløse inn i taklingene.

— Vi har sluppet inn for mange mål. I denne divisjonen slår alle, alle. Den som kriger mest og får det første målet, vinner gjerne. Heldigvis reddet Øystein (Øvretveit, journ. anm) straffen som kom etter kun fem minutter, og vi fikk selvtillit med scoringen før og rett etter pause. Endelig var marginene på vår side, sier Furdal.

De øvrige scoringene på Ågotnes, ble satt inn av Goko Ivkovic og Simen Næss. Begge på hodet etter cornere. Steffen Lie Skålevik sin 3-0 scoring kom etter en gjennombruddspasning fra Joakim Hammersland.

To-målsscorer Skålevik innrømmet at han var helt pumpet etter kampen.

— Jeg tenkte jeg var «helt ferdig» da jeg ble satt ned på kanpen mot slutten, men jeg var samtidig enormt giret. Det var sykt deilig å vinne igjen.

FAKTA

Nest-Sotra – Jerv 4-0 (1-0)

Ågotnes Stadion

Tilskuere: 967

Dommer: Mads Andreas Ahlsen, Hafslund IF

Mål: 1-0 Steffen Lie Skålevik (45.), 2-0 Goko Ivkovic (50.), 3-0 Steffen Lie Skålevik (62.), 4-0 Simen Næss (90.)

Gult kort: Goko Ivkovic (7.), Kristoffer Zachariassen (54.), Nest-Sotra

Nest-Sotra (4-2-3-1): Øystein Øvretveit – Bjarte Langeland, Max Jakob Bjørsvik, Gojko Ivkovic, Petter Martinsen -Øystein Aksnes, Hassan Rahmani (Preben Hammersland fra 59.) - Kristoffer Zachariassen, Johnny Furdal (Mads Songve fra 78.) - Joakim Hammersland (Simen Næss fra 78.), Steffen Lie Skålevik

Publisert: