Curlinggutta varsler nytt buksestunt i Sotsji

I Vancouver-OL ble de kulthelter. Curlinggutta spår nye fargesprakende bukser når de skal kjempe om gull i Sotsji til vinteren.

Thomas Ulsrud og de andre norske curlinggutta.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

I Vancouver tok Thomas Ulsrud, Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson og Torger Nergård sølv, men det de huskes best for er buksene i rødt, hvitt og blått.

— Det var ganske vilt å gå rundt i byen og nærmest føle seg som en superstjerne. Jeg tipper det blir litt roligere i Sotsji, sier Ulsrud til NTB.

Curling er nasjonalsport i Canada, men ingen kunne likevel ha ventet seg den massive oppmerksomheten nordmennene fikk. Over en halv million likte Facebook-siden som ble opprettet til ære for det norske lagets klesvalg.

— Vi hadde ikke gjort det hvis vi hadde visst hvor mye styr det ville bli da vi tok på oss buksene, forteller skip Ulsrud.

Med alt oppstyret føltes det godt å prestere ute på isen.

— Det hadde vært fristende for journalistene å lage ordspill hvis vi gjorde det dårlig, så det la litt press på oss.

Merkevare

Etter eventyrdagene i Vancouver fikk de en sponsoravtale med bukseprodusenten. Siden er fargesprakende bukser blitt curlingguttas merkevare.

Slik blir det også i Sotsji-OL.

— Vi kommer ikke til å spille i svarte bukser. Det blir en fargevariant. Men jeg håper vi får like mye oppmerksomhet for spillet vårt som for buksene, sier Ulsrud.

— Vi har jo Christoffer på laget, og det var han som valgte buksene sist. Han prater med sponsoren, og kjenner jeg ham rett, kommer han på noe. Da han viste oss buksene dagen før første kamp i Vancouver, var vi litt lunkne, men vi ble overtalt.

Svae vil foreløpig si lite om hva vi kan vente å se i Sotsji.

— Det får vi se på. Det blir vanskelig å toppe sist gang, men det er heller ikke noe mål for oss. Vi er sponset av selskapet, så vi får se hva de har planlagt, sier han til NTB.

God sesongstart

Så langt denne sesongen har de spilt tre turneringer, som er endt med én seier, én 2.-plass og én 3.-plass.

Tirsdag reiste laget til Canada. Der skal de blant annet spille en Grand Slam-turnering med deltakelse fra de åtte lagene som foreløpig er OL-kvalifisert, pluss seks canadiske lag.

— Det blir vanskeligere å vinne den turneringen enn OL. De seks canadiske lagene er knallgode. Det blir morsomt å teste formen, men vi har ingen forventninger om å vinne den turneringen, sier Ulsrud.

Skipen merker på lagkameratene at det nærmer seg OL. Om tre og en halv måned tennes ilden i Sotsji.

— Jeg merker at det er litt ekstra tenning hos gutta, forteller Ulsrud.

(©NTB)

Publisert: